analize hormonale
Buna ziua,
am 34 de ani, un copil nascut in 2013 doua sarcini pierdute in 2014 si de atunci nu s-a mai intamplat nimic. Am avut ciclu la 30-31 zile pana luna trecuta cand a fost de 35. Acum vreau sa ma apuc mai serios de analize pt a identifica problemele.
Pt inceput am facut analizele urmatoare in a doua zi de cm:
estradiol: 28 pg/ml cu 103 pmol/l
prolactina: 7, 75 ng/ml cu 164, 3 mui/l
tsh: 3.56
lh: 6, 84
fsh: 10.12
Vreau sa stiu interpretarea analizelor de mai sus si daca tsh e prea mare pt a ramane gravida?
mi s-a recomandat sa fac si analiza amh
Urmeaza sa fac o radiografie la trompe sa vad daca sunt infundate si sotul o spermograma.
mai vreau o parere pt inceput la anlizele ce le-am facut in prima faza.
Multumesc!
am 34 de ani, un copil nascut in 2013 doua sarcini pierdute in 2014 si de atunci nu s-a mai intamplat nimic. Am avut ciclu la 30-31 zile pana luna trecuta cand a fost de 35. Acum vreau sa ma apuc mai serios de analize pt a identifica problemele.
Pt inceput am facut analizele urmatoare in a doua zi de cm:
estradiol: 28 pg/ml cu 103 pmol/l
prolactina: 7, 75 ng/ml cu 164, 3 mui/l
tsh: 3.56
lh: 6, 84
fsh: 10.12
Vreau sa stiu interpretarea analizelor de mai sus si daca tsh e prea mare pt a ramane gravida?
mi s-a recomandat sa fac si analiza amh
Urmeaza sa fac o radiografie la trompe sa vad daca sunt infundate si sotul o spermograma.
mai vreau o parere pt inceput la anlizele ce le-am facut in prima faza.
Multumesc!
5 comentarii
Buna ziua,
analizele se interpreteaza in context clinic in urma ecografiilor si a celorlalte analize. Va recomandam sa consultati un medic ginecolog specializat in cazuri de fertilitate/infertilitate deoarece acestia sunt in masura sa va recomande investigatiile necesare unui diagnostic sau al unui tratament pentru a avea rezultatul dorit de dvs., mergeti in clinicile specializate si solicitati opiniile medicilor avizati in acest domeniu
O zi excelenta,
Echipa Medicala Marie Stopes
analizele se interpreteaza in context clinic in urma ecografiilor si a celorlalte analize. Va recomandam sa consultati un medic ginecolog specializat in cazuri de fertilitate/infertilitate deoarece acestia sunt in masura sa va recomande investigatiile necesare unui diagnostic sau al unui tratament pentru a avea rezultatul dorit de dvs., mergeti in clinicile specializate si solicitati opiniile medicilor avizati in acest domeniu
O zi excelenta,
Echipa Medicala Marie Stopes
Din analize TSH-ul este sigur mare (ideal trebuie sa fie sub 2, 5 inainte de sarcina) si FSH-ul este mare (peste 10 ceea ce poate indica o rezerva ovariana mai redusa).
Testele corect le faceti in ordine spermograma si apoi daca aceasta este normala verificati permeabilitatea tubara cu histerosonografie sau histerosalpingografie!
Testele corect le faceti in ordine spermograma si apoi daca aceasta este normala verificati permeabilitatea tubara cu histerosonografie sau histerosalpingografie!
Buna,
Ce imi puteti spune despre rezultatele de la AMH:
0.420 ng/ml (0.07-7.35)
2.999 pmol/l (0.500-52.479)
Multumesc!
Ce imi puteti spune despre rezultatele de la AMH:
0.420 ng/ml (0.07-7.35)
2.999 pmol/l (0.500-52.479)
Multumesc!
Buna ziua
Acum o saptamana am fost la un doctor ginecolg si mi-a dat sa fac aceste analize, dar nu mai stiu cand a zis sa le fac si nici nu inteleg ce scrie in primele doua randuri. In perioada asta doctorul nu este la cabinet. Daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Multumesc.
http://imageshack.com/a/img922/224/8OWrbd.jpg
Acum o saptamana am fost la un doctor ginecolg si mi-a dat sa fac aceste analize, dar nu mai stiu cand a zis sa le fac si nici nu inteleg ce scrie in primele doua randuri. In perioada asta doctorul nu este la cabinet. Daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Multumesc.
http://imageshack.com/a/img922/224/8OWrbd.jpg
AMH de 0, 42 inseamna o rezerva ovariana foarte redusa si apropierea practic a menopauzei.
Alte subiecte recente din această secțiune: