analize medicale - constipatie - va rog o interpretare
Buna ziua.
Fetita mea are un an si 3 luni. Pe 28.09.2010 am facut o serie de analize medicale. Iata rezultatele care nu se incadreaza in intervalele normale: PLT: 457; PDW: 17.0; NE%: 13.9; LY%: 77.8; albumina: 71.1; Gamma: 7.2. Precizez ca am ajuns sa facem analize din cauza unei constipatii (cu dureri, plansete, scaune uscate ) pe care o are de 3 luni de zile si pe care inca o tratam cu dulcopic si lichide multe ( cu lichidele e cam greu). Are 9.500 kg si 78 cm. E mofturoasa la mancare si un pic cam palida. Doi doctori au spus ca e o usoara anemie si ca sa o lasam in pace. Ca rezultatele aiurea pot iesi pentru ca a fost foarte agitata cand i s-a luat sange din vena. Am facut si o ecografie abdominala generala care a iesit ok. Ce parere aveti de rezultatele analizelor si ce solutii mai exista pt constipatie. Nu vreau sa exagerez cu laxativul. Il dau deja de 3 saptamani.
Va multumesc anticipat pt raspuns.
Fetita mea are un an si 3 luni. Pe 28.09.2010 am facut o serie de analize medicale. Iata rezultatele care nu se incadreaza in intervalele normale: PLT: 457; PDW: 17.0; NE%: 13.9; LY%: 77.8; albumina: 71.1; Gamma: 7.2. Precizez ca am ajuns sa facem analize din cauza unei constipatii (cu dureri, plansete, scaune uscate ) pe care o are de 3 luni de zile si pe care inca o tratam cu dulcopic si lichide multe ( cu lichidele e cam greu). Are 9.500 kg si 78 cm. E mofturoasa la mancare si un pic cam palida. Doi doctori au spus ca e o usoara anemie si ca sa o lasam in pace. Ca rezultatele aiurea pot iesi pentru ca a fost foarte agitata cand i s-a luat sange din vena. Am facut si o ecografie abdominala generala care a iesit ok. Ce parere aveti de rezultatele analizelor si ce solutii mai exista pt constipatie. Nu vreau sa exagerez cu laxativul. Il dau deja de 3 saptamani.
Va multumesc anticipat pt raspuns.
2 comentarii
Draga mamica, am si eu un baietel de 1 an si 8 luni, in vara am avut si noi un episod urat legat de constipatie. Era zi cand nu facea de loc lipsa mare si a 2-a, a 3-a zi facea de 3-4 ori. Eu i-am administrat supozitoare cu glicerina pt copii cand il vedeam ca nu poate face, al meu are obiceiul sa se ascunda sub masa si imediat imi dadeam seama. Am facut si noi niste analize dar dc a zis ca-i ok, a pus totul pe seama eruptiei dentare si i-am dat sa manance mai mult supe decat felul doi dar in acelasi timp si multe fructe fie simple sau sub forma de pireu in combinatie cu lapte. La noi asa a functionat, iar dupa o sapt am vazut ca maselutele dadeau sa iasa 4 la numar sus, jos pe fiecare parte. Nu stiu daca dc a avut dreptate dar a zis ca unii copii pot manifesta constipatie la eruptia dentara, eu stiam ca-i invers au scaune moi. Oricum sanatate si sa cresteti mari.
Revin, din pacate legat de analize nu stiu ce sa zic, nu pot sa le interpretez dar daca are o anemie usoara dai fier in care pui cateva picaturi de lamaie, ajuta la absortia fierului in organism. Baietelului meu la o alta analiza ia iesit o usoara anemie si m-am dus cu el la pediatrie [ dc noastra nu e pediatru este medic generalist], iar pediatra m-a lamurit in sensul ca - fierul se da in functie de varsta, greutate si compozitie, nu cum mi-a spus dc noastra sa-i bag in ceai- fierul dat prea mult constipa si el. Eu ii dau FERRUM HAUSMANN de doua ori 3 ml dar pun si 2-3 picaturi de lamaie in lingurita. Baietelul meu are 1 an si 8 luni, 11 kg, 86 cm si nu este un mancacios. Constipatia poate fi legata si de ce fel de lapte ii dai, daca nu ai scimbat cumva formula de lapte sau daca ii dai lapte de vaca. Nepoata mea cand a trecut pe lapte de vaca a suferit tot asa, era laptele prea tare, gras si atunci la fierbere se mai adauga o cana de apa. Asta-i tot ce pot sa-ti spun, sper sa te fi lamurit cu ceva. Sanatate.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Întârziere în vorbire/Autism?
- 0Bebe face scaune moi
- 1Întrebare
- 1Ajutor sunt disperata! Mă întreb dacă fetița ar putea avea autism.
- 0Baietel de 1, 5 ani nu răspunde când este strigat și nu arata cu degetul
- 1Bebe nu se ridica in picioare
- 1Anxietate si frica de straini
- 1Bebe calca stramb
- 2Baietel 18 luni - autism sau nu?
- 9Fluturat cap stânga dreapta