Analize medicale - Va rog mult sa ma ajutati!

16-11-2007
natty
Nu este medic/terapeut
natty
Rezultate analize:
nr leucocite 13 900.normal 4 600_10 000
neutrofile segmentate 65, 6%
limfocit 23, 2%
monocit 6%
eozonofil 4, 26%
bazofil 0, 89%
nr eritrocite4.normal 4, 04_6, 13
hemoglobina 12, 7.normal 12, 2_18, 10
hematocrit 34, 60%...normal 37, 70_53, 70
vol eritrocitar medi 86, 5
hemoglobina eritr. medie 31, 9
concentratia medie a hb eritrocit 36, 8
nr. trombocite 404, 0

Mentionez ca am 26 ani si sunt la al doilea episod de raceala (fara febra, exudat faringian negativ, ASLO 71) in decurs de o luna.
Acesta este al doilea set de analize, primul indicand un nr de leucocite de 20700. Va rog sa-mi interpretati aceste analize, insist pentru ca ma simt din ce in ce mai rau, am ameteli foarte puternice (ieri am picat pur si simplu din picioare) si dureri foarte puternice de cap. Nu am nici pofta de mancare, am slabit mult, sunt palida si ma simt foarte obosita. In prezent urmez o cura de vitamine (vitamax..sunt deja la a 3-a cutie..si nu prea vad vreun efect).
Luni urmeaza sa repet analizele la Institutul de Hematologie.
Imi puteti spune, va rog, ce afectiune ar putea indica aceste analize?
Va multumesc anticipat!
3 comentarii
0
17-11-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Nu se poate pune un diagnostic numai pe baza hemoleucogramei. Va recomand, cand repetati analizele la Institutul de Hematologie sa faceti si un frotiu de sange periferic pentru evaluarea celularitatii si sa va vada si un medic hematolog, la care sa va prezentati cu toate analizele facute in ultima vreme pentru a exclude o eventuala afectiune hematologica.
Va doresc multa sanatate si astept vesti de la dvs.
0
21-11-2007, ora 00:00
natty
Nu este medic/terapeut
natty
Am repetat analizele la Institutul de Hematologie, acestea sunt rezultatele:
WBC 12, 3 (4, 0-9, 0)
NE 9, 0 (1, 7-7, 7)
EO 0, 5 (0, 0-0, 3)
Celelalte valori se incadreaza in limite normale.
VSH 3/11mm

WBC FLAG
Immature granulocyte
MS 6%
S 70%
L 16%
M 4%
E 4%
Mi s-a recomandat sa fac o radiografie pulmonara si peste 2 saptamani sa repet analizele, insa nu mi s-a explicat nimic despre ce ar putea fi vorba. Pe fisa scrie doar leucocitoza cu neutrofilie.Sunt in continuare foarte speriata. Va rog sa ma ajutati!

Ce anume semnifica aceste granulocite imature?
Poate fi vorba despre leucemie? Indica o anumita afectiune?
Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc anticipat!
0
22-11-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Se pare ca va reveniti, avand in vedere ca ati pornit de la 20 700 leucocite. In cazul unor infectii mai severe apare leucocitoza cu neutrofilie si devierea formulei leucocitare la stanga adica aparitia in sangele periferic a precursorilor (granulocite imature). Nu stiu daca s-a efectuat si un frotiu pentru a verifica acest rezultat dat de aparat. Daca aceste granulocite imature pe care le-a vazut aparatul merg numai pana la nesegmentate (cred ca e NS in loc de MS) cum le-a declarat, atunci este vorba probabil de o infectie.
Oricum faceti ceea ce ati fost sfatuita si veti vedea in timp cum evolueaza totul. Nu va speriati inainte de a fi cazul. E bine ca sunteti supravegheata de Institutul de Hematologie, daca de acolo va vor spune ca nu sunt motive de ingrijorare, atunci asa este.
Multa sanatate si mai mult optimism!
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aplicația pentru smartphone care depistează neinvaziv anemia
  • Leucocite scăzute - când / de ce scad leucocitele
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.