analize si teste

19-02-2009
Akidud
Nu este medic/terapeut
Akidud
Am 39 ani, sunt in saptamana al 14-lea de sarcina.Pana la ora actuala am facut analizele solicitate de medicul de familie, am fost la cardiolog la solicitarea medicului meu ginecolog, in schimb nu mi s-a solicitat efectuarea asa numitului dublu test.Va rog sa ma informati in ce consta acest test?Pana acum stiam doar despre triplul test care se efectueaza in saptamana a 16 -a.
1 comentarii
0
20-02-2009, ora 18:37
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Dublul test se efectueaza la 12 saptamani la femeile insarcinate ce au peste 35 de ani sau care au in familie cazuri cu sindrom Down.Prin dublul test se masoara doua valori din sange, respectiv o proteina si un hormon.Valorile impreuna cu translucanta nucala masurata la ecografia de la 12 saptamani, varsta mamei, se introduc intr-un soft care va calcula un risc de sindrom Down, sindrom Edwards, spina bifida etc..Nu este un test ce pune un diagnostic, ci este un reper statistic, si da si rezultate fals negative uneori.Daca esti trecuta de 12 saptamani si medicul nu a considerat necesar sa-l faci, nu are rost sa te preocupi ca nu l-ai facut.Daca totul decurge normal, te alimentezi bine, analizele sunt bune, ecografic nu ai probleme, bebelusul se dezvolta normal, stai linistita, nu ai nevoie mereu sa te stresezi cu analize suplimentare.Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul