anizocitoza trombocitara

BUNA ZIUA!
sunt insarcinata in 7 saptamani si 3 zile si am facut hemoleucograma.
la observatii scrie:anizocitoza trombocitara.
va rog frumos sa-mi explicati ce inseamna, ce implicatii are asupra mea, asupra embrionului (asupra viitorului bebe)si care este tratamentul de urmat.
mentionez ca la momentul recoltarii sangelui urmam tratament cu utrogestan, gravibinon, no-spa si scobutil(ultimele 2 administrate la nevoie), tratament administrat in urma unor sangerari moderate..
Va multumesc!
_
ANNE
sunt insarcinata in 7 saptamani si 3 zile si am facut hemoleucograma.
la observatii scrie:anizocitoza trombocitara.
va rog frumos sa-mi explicati ce inseamna, ce implicatii are asupra mea, asupra embrionului (asupra viitorului bebe)si care este tratamentul de urmat.
mentionez ca la momentul recoltarii sangelui urmam tratament cu utrogestan, gravibinon, no-spa si scobutil(ultimele 2 administrate la nevoie), tratament administrat in urma unor sangerari moderate..
Va multumesc!
_
ANNE
1 comentarii

Anizocitoza trombocitara inseamna ca trombocitele au forme diferite (de obicei anormale). Trombocitele sunt componente sanguine cu rol in coagularea sangelui. Daca ele au forme "ciudate" este posibil ca procesul coagularii sa fie afectat, adica sa apara sangerari, vanatai la traume mai mici ca de obicei, iar in cazul sangerarilor acestea se opresc mai greu.
Deoarece esti gravida trebuie sa fii foarte atenta la micile traumatisme (loviri usoare de mobila, impingeri, compresiuni etc.) pentru a nu se produce sangerari placentare.
Deoarece esti gravida trebuie sa fii foarte atenta la micile traumatisme (loviri usoare de mobila, impingeri, compresiuni etc.) pentru a nu se produce sangerari placentare.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Fier cu valoare de 27, 45 umo/l, iar limitele intre 5, 4 și 18, 6, fetita de 10 ani
- 1Igm crescut
- 0Rezultate analize
- 1Analize medicale
- 1VSH și PCR marit
- 1Rezultate biopsii endoscopie si colonoscopie
- 1interstitiu pulmonar accentuat bilateral?
- 1Leucocite scazute si in sange si in urina
- 1Lista analize
- 0HRV la ceasurile smart