Anorexia se vindeca complet?

22-02-2011
Diana93
Nu este medic/terapeut
Diana93
Buna, anorexia se vindeca complet? sau dupa vindecare persoana ramane cu sensibilitati care nu dispar pana la sfarsitul vietii?
8 comentarii
0
22-02-2011, ora 10:01
zanebune
Nu este medic/terapeut
zanebune
Se poate vindeca cu un tratament homeopat dat de un medic homeopat bun. Problema este la psihic in urma unor rani sufletesti din copilarie si homeopatia vindeca aceste rani.
0
22-02-2011, ora 11:35
Diana93
Nu este medic/terapeut
Diana93
in ce consta acest tratament homeopat?
0
23-02-2011, ora 06:27
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
iti pot recomanda un nutritionist dar in aceslasi timp ar trebui sa mergi si la psiholog
0
23-02-2011, ora 20:21
Diana93
Nu este medic/terapeut
Diana93
si cat timp poate dura vindecarea?
0
23-02-2011, ora 23:09
Psiholog Ioana Panculescu
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Ioana Panculescu
nu cred ca poate cineva sa va raspunda, depinde de la o persoana la alta

Cu stima,
psiholog Ioana Panculescu
0
19-08-2016, ora 10:46
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Anorexia nervoasa este o problema serioasa de sanatate. Unele date mentioneaza ca, aproximativ o treime dintre cazuri evolueaza spre vindecare, o treime se cronicizeaza, iar restul se agraveaza progresiv si conduc la tulburari biologice severe (anemie, hipokalemie, dezechilibre elecrtolitice si multe alte complicatii asociate care pot fi fatale).

Tratamentul va urmari atat reechilibrarea nutritionala, dar mai ales cea psihologica.

Initierea alimentatiei trebuie sa fie volitiva si reintroducerea (renutriția/ realimentarea) se va face treptat. Trebuie avut in vedere ca, vindecarea anorexiei poate fi precedata de aparitia altor tulburari de comportament alimentar specifice (bulimie nervoasa) sau nespecifice (alimentatie selectiva). De aceea suportul psihologic este primordial in procesul de tratare al acestei afectiuni.

Vindecarea nu este totala, avand in vedere componenta psihica dominanta, existand mereu posibilitatea unei recidive. De aceea suportul din exterior, dar si acceptarea propriului corp si gestionarea perfectionismului, narcisismului s.a.- caracteristice anorexiei, implicit identificarea principalilor factori declansatori ai simptomelor care se rasfrang asupra statusului nutritional, sunt esentiale pentru mentinerea echilibrului persoanei care sufera de anorexie.
0
04-10-2016, ora 11:09
andreeaw.23
Nu este medic/terapeut
andreeaw.23
Pe baza unor amestecuri apicole, puteti urma timp de 1 lună, o cură cu lăptișor de matcă ( se administrează dimineața, pe stomacul gol, 900-1200 mg în formă pură sau 300-400 mg sub formă de capsule) sau cu polen timp de 3 luni ( câte o lingură cu vârf de granule de polen se pune într-un pahar mare cu suc de portocale proaspăt împreună cu o linguriță de miere; se ia înainte de micul dejun) sau polen măcinat pus seara în iaurt la temperatura camerei. Cu siguranță aceste mici tratamente vor retrezi dorința și plăcerea de a mânca după poftă, fără a determina luarea în greutate. --*

(*modificat de admin)
0
04-10-2016, ora 13:14
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Domnule Andreeaw,

Anorexia este o tulburare psiho-comportamentala complexa care necesita un tratament pe masura, a carui mecanism nu este „lipsa poftei de mancare” per-se. Ceea ce promite „cura” enuntata de dvs. nu reprezinta obiectivul terapiilor pentru gestionarea acestei afectiuni.

Mai mult decat atat, conceptul de „a manca dupa pofta” oricand si oricat fara a lua in greutate este un mit si induce in eroare utilizatorii acestui forum. Excesul alimentar de orice fel produce crestere in greutate la un moment dat.

In momentul in care aceste terapii alternative propuse de dvs. isi vor demonstra eficienta mi s-ar parea corect sa le impartasiti. Pana atunci, va rog sa nu profitati de suferinta unor persoane.

Va multumesc pentru intelegere si multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependența de alimente
  • Femeile cu boală celiacă sunt de două ori mai predispuse la anorexie
  • Schimbări majore în structura creierului la persoanele cu anorexie
  • Anorexia - o boală care face mai multe victime printre adolescenții băieți
  •