Underweight neintenționat | Forumul Medical ROmedic

Underweight neintenționat

12-08-2020
Cavn
Nu este medic/terapeut
Cavn
Bună,
Nu intenționez să fiu underweight, dar totuși sunt pentru că mănânc foarte puțin, deși mănânc destul de des. Problema nu este doar că mănânc puțin, dar sunt și extrem de picky tot neintenționat. Dacă mănânc ceva foarte bogat în calorii de cele mai multe ori mi se face greață și (uneori) vomit. Prefer și pot mânca salate și alte mâncăruri light, dar repet, mănânc puțin și nu e suficient. De exemplu, pot ajunge să mănânc de 6-8 ori pe zi, dar porții mici, iar asta mă duce la maxim 1200 calorii. Ce aș putea să fac pentru început? V-ați mai întâlnit cu asta?
4 comentarii
0
12-08-2020, ora 23:14
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună seara, informațiile sunt insuficiente. Nu spuneți sexul, vârsta, înălțimea (raportul de greutate), care este starea generala de sănătate (dacă aveți ceva condiții medicale), dacă luați vreun tratament/consumati substanțe etc.
Din alt punct de vedere: ce greutate considerați ca ar fi potrivita? Ce "relație" aveți cu mâncarea?
0
12-08-2020, ora 23:26
Cavn
Nu este medic/terapeut
Cavn
22 ani, 172cm, 49 kg. Am hernie hiatală, motiv pentru care și mănânc puțin. Aș prefera cel puțin 57 kg. Nu consum. Așa cum am menționat, nu pot mânca orice, "aleg" ce îmi place să mănânc în funcție de aspect, miros, textură și gust. Dacă mănânc ceva care nu-mi place îmi este greață și ajung să vomit. Uneori încerc și să mănânc ceva care nu-mi place foarte mult. Din păcate există un număr foarte limitat de alimente care îmi plac și nu știu ce să fac să pot atinge caloriile și nutrienții necesari sau să-mi placă mai multe mâncăruri.
0
13-08-2020, ora 00:32
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
În aceste condiții cred ca ar trebui sa mergeți la un nutriționist. Și vedeți dacă se poate rezolva hernia hiatala
1
13-08-2020, ora 07:18
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ți- ai făcut și un set de analize? Dacă nu, înainte de a merge la nutriționist fă- ți și analize, pentru a depista dacă greața nu e provocată și de o altă problemă de sănătate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: