Anti HBc?

Am facut analize de imunologie la un TGP marit la si am primit urmatoarele rezultate:
Anti HBc total - pozitiv
Antigen HBs - negativ
Anticorpi HCV -negativ.
Aceste analize apar pe buletin in forma tabelara exact cum le-am scris mai sus.
Oare ce credeti ce pot insemna?
Anti HBc total - pozitiv
Antigen HBs - negativ
Anticorpi HCV -negativ.
Aceste analize apar pe buletin in forma tabelara exact cum le-am scris mai sus.
Oare ce credeti ce pot insemna?
9 comentarii

Ai o hepatita B cronica pentru ca porti anticorpii impotriva virus b.ANti HBc e anticorpul impotriva virusului B si depinde care e prezent -Ig G sau Ig M antiHBc-primul are rol protector si arata ca esti la sfirsitul fazei acute de boala si celalalt arata ca e inca activa hepatita si deci ai un grad mare de a transmite boala.Afectarea hepatica nuj depinde neaparat de titrul antigenului-virusulB-ci de raspunsul imun la afectarea virala.mergi la un internist bun sau la infectioase pentru mai multe lamuriri si tratament

Buna seara. sunt destul de ingrijorata. Mamei i-au iesit analizele : Transaminazele 79, TGP 102, trigliceridele 305, glicemie 146, colesterolul 240. A fost deja diagnosticata cu diabet, este hipertensiva. Ce ma ingrijoreaza este ficatul marit. Imi puteti spune daca exista posibilitatea de a avea hepatita? SI daca da, se poate spune ce fel de hepatita? Va multumesc mult!

Daca numai astea sint decompensarile hematologice e vorba de o hepatita dismetabolica, adica o suferinta a ficatului din cauza problemelor metabolice-trigliceridele in primul rind.Nu e exclus sa fie si o hepatita virala dar pentru asta trebuie sa verifici atg HBs si anticorpii antiHBc si anti HVC, dar mai mult ca sigur e vorba de prima varianta.

este o boala tratabila?cu un tratament usor sau este o boala netratabila?va multumesc

hepatita dismetabolica e o afectiune tratabila.Tratamentul e de fapt cel de reducere a lipidelor din alimentatie(regim alimentar fara grasimi animale)tratament hipocolesterolemiant si hipotrigliceridemiant(alopat-sint compensate dar sa evite simvastatinele-medicatie ce scade colesterolul circulant dar il depune in ficat)sau homeopata(cu Omega3, colestone si altele-poti sa iti dau detalii -*
(*modificat de administrator)
(*modificat de administrator)

Salutare tuturor!Situatia mea este urmatoarea:la 10 ani am luat Hepatita B.Am fost internata de 2 ori.M-am simtit bine, dar totusi faceam analize si urmam tratamente.Saptamina trecuta, dupa 3 ani mi-am facut analize.Rezultatele sunt urmatoarele:Anti HBs negativ, Anti HBe pozitiv 0.044, Anti HBcor sumare pozitiv 0.069, Anti HCV negativ.Medicul mi-a spus ca am avut hepatita, iar acum am anticorpi.As fi foarte recunoscatoare celor care m-ar face sa inteleg ce inseamna, totusi, aceste analize.Va multumesc din suflet!Multa sanatate tuturor!

transaminazele 42
AgHBs pozitiv
AntiHBc pozitiv
AgHBe negativ
Cum le puteti interpreta?
AgHBs pozitiv
AntiHBc pozitiv
AgHBe negativ
Cum le puteti interpreta?

am urmatorul rezultat:anti hbc total (ihm si igg) 8.28
valori biologice de referinta 0.85-negativ
1.15-pozitiv
0.85 1.15-incert
Cum se pot interpreta? Va multumesc!
valori biologice de referinta 0.85-negativ
1.15-pozitiv
0.85 1.15-incert
Cum se pot interpreta? Va multumesc!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6analize sange si HVC pozitiv
- 4am si o intrebare..poate ma ajuta cineva
- 3interpretare analize sange
- 2interpretare analize sange si urina
- 3interpretare analize sange
- 4analize sange, copil de 4 ani jumatate
- 1fumatul iese la analiza simpla de sange?
- 15dupa ce mi-am facut analize la sange, m-am speriat
- 0analize la sange
- 1Recoltare sange
- 0analiza de sange
- 1Analiza a sangelui
- 0Analize sange
- 0analize sange
- 0Acordul pacientului informat pentru recoltare sange
- 1Interpretare rezultate analize de sange - sunt foarte speriata
- 1Infecție?
- 3Rezultat analiza sange si urina, Femeie 66 de ani
Mai multe informații despre: analize sange anticorpii anti-hbc