Anticonceptinale

11-03-2012
Angyyy.d
Nu este medic/terapeut
Angyyy.d
Buna seara. Am 21 de ani si iau anticonceptionale Karissa de aproximativ 1 luna si 2 saptamani si am cateva probeleme: pe data de 28-29 februarie am avut o secretie de culoare maro.urmata de dureri in timpul urinarii...dupa care mi-a venit menstruatia care a tinut mai putin de cat de obicei, adica 3 zile. Astazi, 11 martie, am aceeasi secrtie, urmata de aceleasi dureri care nu au disparut pe tot parcursul acestei saptamani. Am citi si prospectul anticonceptionalelor pe are le folosesc si am gasit simptomele mele ca reactii adverse. Am avut si cateva dureri de cap de vreo 3 zile, si nu stiu daca sa mai continui tratamentul cu aceste pilule, sa il intrerup sau sa iau altceva. Va multumesc.
4 comentarii
0
12-03-2012, ora 16:43
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Anticonceptionalele au numeroase reactii adverse. Cele mentionate sunt reactii adverse specifice inceputlui de tratament. Acestea sunt suparatoare uneori, dar nu grave. Mai redutabile sunt reactiile adverse care apar dupa mai multi ani de folosire a anticoncpetionalelor, precum: cresterea frecventei si gravitatii inflamatiilor pelvine, sterilitatea, cancerul de col, de colon si de ficat, accidentele tromboembolice, dismetabolismele.

Avand in vedere aceste riscuri, ar fi preferabil ca, la terminarea actualei folii, sa le intrerupeti si sa nu mai luati niciodata altele.
0
12-03-2012, ora 20:31
Angyyy.d
Nu este medic/terapeut
Angyyy.d
Va multumesc ptr raspuns,. Am uitat sa va specific unele lucruri. In momentul in care medicul meu ginecolog mi-a prescris aceste anticonceptionale eu am avut imflamata trompa dreapta, am urmat un tratament, printre care mi-au fost prescrise si aceste pastile. Eu o sa intrerup pastilele dua ce voi termina aceasta folie... Ceea ce vreau sa va intreb este... cat de mare este riscul de a ramane insarcinata dupa intreruperea lor?
0
13-03-2012, ora 00:23
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Dupa intreruperea lor riscul unei sarcini este considerabil: timp de 1-2 luni este puţin mai mare chiar decât în cazul în care nu le-aţi fi luat de loc. Prin urmare, dacă nu doriţi o sarcină, trebuie să vă protejaţi prin alte mijloace.
0
13-03-2012, ora 09:05
Angyyy.d
Nu este medic/terapeut
Angyyy.d
Am inteles. Va multumesc. O zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • MIT: Anticoncepționalele îngrașă
  • Anticoncepționalele ar putea afecta structura cerebrală
  • Contraceptivele orale nu cresc riscul de anomalii congenitale
  • Secreții (scurgeri) vaginale albicioase - normale sau nu?
  • Secreție vaginală infectată - gravitate în funcție de agentul patogen
  •