anticonceptionale

41 comentarii 1 2
0
27-11-2011, ora 21:45
vanee
Nu este medic/terapeut
vanee
buna..am o dilema..raspundeti.mi va rog..am luat anticonceptionale luna trecuta, le.am terminat, am facut pauza de 7 zile (am avut ciclu 3 zile jumate, aproape 4) si ieri am inceput alt blister..problema e ca (le ascund de parintii mei intr.un loc anume) si azi cand am vrut sa.l iau pe urmatorul, am gasit o pastilutza din blisterul trecut, deci cel pe care credeam k l.am incheiat (primul implus a fost sa alerg repede la o pahar cu apa si sa.l iau..si l.am luat..nush daca am facut bine sau nu, dar a fost totul dintr.un impuls)..problema e ca nush sigur din ce zi este..este numaru 20 sau 21 (deci ultimul sau penultimul din blister..oricum n.am avut contact sexual timp de 3 saptamani)..am luat toate pastilutele aprox la aceeasi ora..diferenta fiind de 10 minute la unele..primul blister a fost yasmin, iar acum am inceput microgynon, pentru ca primul mi.a provocat dureri de cap..si era si km scump..ultimul contact l.am avut acum 3 sapt si urmatorul il voi avea pe 1 - 2decembrie, pentru ca atunci se intoarce iubitul meu..voi putea avea contact cu ejaculare in interior ? sau voi avea nevoie de alta protectie..? menti0onez ca am luat timp de 10 zile ciprinol pentru o infectie urinara si ceva nisip la rinichi, dar in timpul tratamentului si 8 zile dupa n.am avut absolut niciun contact sexual..ast rasp..multumesc..
0
12-01-2012, ora 11:46
biya
Nu este medic/terapeut
biya
Am si eu o intrebare.. am 17 ani si vreau sa iau AC din mai multe motive, dureri groaznice in timpul menstruatiei, prevenirea sarcinei, etc. Vreau sa ma sfatuiti care sunt mai bune si nu vreau sa merg la medic.
0
12-01-2012, ora 20:03
Beyoncé
Nu este medic/terapeut
Beyoncé
Pt biya,

Nu exista un anume tip de AC care sa fie "mai bune" decat altele. Fiecare organism raspunde in mod propriu si unic la AC si la efectele acestora. Unele pot fi foarte bune pentru un corp, pot fi bine tolerate de acesta, pe cand tot aceleasi AC nu pot fi ok pentru alt corp. Depinde foarte mult de la persoana la persoana.
Eu te sfatuiesc sa mergi la un planning familial, sa te inscrii si sa urmezi sfatul unui medic. Oricand vei avea probleme cu AC, cu o posibila sarcina sau orice fel de tip de problema, chiar si sexuala, medicul va fi acolo cu un sfat pentru tine.
Nu e bine si nici indicat pentru sanatatea ta sa iei AC dupa parerea unuia sau altuia. Cel mai bine este sa explici unui medic problemele pe care le ai in timpul menstruatiei, etc. apoi poti face si o serie de analize in prealabil, ca sa vezi exact ce AC ti s-ar potrivi mai bine, sunt analize hormonale specifice varstei.
De asemenea, exista planning-uri familiale care mai ofera AC gratuite sau cu reducere, poti intreba.
Te sfatuiesc sa faci asa pentru ca luate "dupa ureche", cum zice o vorba traditionala din popor, acestea fie iti pot crea neplaceri si mai mari, fie se vor dovedi incompatibile, fie te poti ingrasa, poti retine apa in corp, iti pot da stari de anxietate, de aceea e mult mai bine sa vorbesti inainte cu un medic avizat.

Mult succes!
0
13-01-2012, ora 18:41
biya
Nu este medic/terapeut
biya
Am mers un timp la o doctorita ginecolog deoarece am avut niste probleme cu o sarcina..
dar pe parcurs mi-am dat seama ca nu este atat de ok aceea doctorita si sa renunt sa merg in continuare.
Ea mi-a zs sa iau logest sau yasmin de aceea nu stiam ce sa fac care sunt mai bune este pentru prima data.
0
08-02-2012, ora 20:11
gabytzuus
Nu este medic/terapeut
gabytzuus
buna seara...am si eu o intrebare..prietena mea a facut pauza 3luni de diane 35 si a luat iar..aluat 3 zile de pastile si a 3-a zi am avut contact sexual..e posbil sa ramana?..pastilele le a luat la ore fixe
0
08-02-2012, ora 22:57
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Daca le-a inceput in oricare dintre primele 5 zile ale ciclului, atunci nu exista niciun risc, fiindca protectia se instaleaza dupa prima pilula.
Dacă, însă, a început să le ia după ziua a 5-a, atunci există un anumit risc de sarcină.
0
12-10-2012, ora 13:57
dreeayocsm
Nu este medic/terapeut
dreeayocsm
Buna ziua!

Am o problema :-S.Am luat de 7 zile anticonceptionale KARISSA prescrise de medic pentru un chist ovarian...Dupa cum mi le-a recomandat medicul am inceput sa le iau din prima zi de menstruatie dar dupa prima pilula menstruatia s-a oprit.este vre-un semn rau? dupa aceste 7 zile sunt protejata?

Multumesc anticipat!
0
01-11-2012, ora 21:37
piticc
Nu este medic/terapeut
piticc
Buna seara...as dori sa ma ajutati cu ceva...vreau sa incep sa iau AC Artizia...cauzele fiind:protejare, dureri de burta si spate in timpul menstruatiei...mi-am inceput acum 7 luni viata sexuala si mi s-a dereglat menstruatia si mi-au iesit si cosuri(inainte nu aveam)...pot incepe sa iau Artizia? mi le-a recomandat prietena mea...va rog sa ma ajutati
0
22-06-2013, ora 20:02
alexa0302
Nu este medic/terapeut
alexa0302
buna ziua am inceput sa iau diae 35 de o luna juma, sunt la a doua a folie si ma simt cam rau de la ele. pot sa le opresc daca mai am o saptamana de luat din a doua folie ? sau astept sa termin folia ?
0
30-11-2013, ora 23:59
mofrt
Nu este medic/terapeut
mofrt
Buna seara ! este prima data cand intru pe un site sa pun intrebari dar nu prea stu ce sa fac si ce sa cred.. iau ac harmonet de aproximativ o luna..acum sunt la pauza de 7 zile dupa luarea celor 21 de pastile dar problema e ca sunt in a 3 a zi de pauza si menstruatia nu apare..mi-a curs foarte foarte putin, am sani umflati si ma dor..cateodata ma mai doare si burta ca si cum ar urma sa vina si nu vine..chestia e ca am facut si sex fara sa ma mai protejez intr-un fel in afara de pastile...credeti ca pot fi insarcinata ? astept un raspuns..va multumesc
0
06-12-2014, ora 15:58
diana431
Nu este medic/terapeut
diana431
Buna ziua! as dori un sfat...am utilizat nuvaring cam 4 luni si vreau sa trec pe yasmin pt ca nu ma mai simt bine cu inelul si am inteles ca poate cauza rani. e in regula daca incep yasmin dupa cele 7 zile de pauza de la inel?
Adaugă un comentariu / răspuns
41 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modul de administrare al contraceptivelor orale combinate
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • O metodă contraceptivă pentru bărbați având la bază un hidrogel
  • Contraceptivul on-off pentru bărbați
  •