anticonceptionale

08-08-2008
aide
Nu este medic/terapeut
aide
dr mi a recomandat yasmine sau novynette.care e mai bine tolerat?am si ovare polichistice.daca am deschinezie biliara sunt contraindicate?pot folosi contracept m ovule?sunt eficiente?la cat timp inainte de contact se pot lua pilulele si dupa cat timp sunt eficiente?
1 comentarii
0
08-08-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Yasmine este diferit de novynette, atat in ceea cea priveste doza de hormoni, cat si in privinta tipului. Nu prezentati destule elemente pentru a sti care dintre ele ar fi mai potrivit pt dv, cel mai bine intrebati-va medicul.
Dischinezia biliara nu este contraindicatie absoluta a anticonceptionalelor orale, iar ovarele micropolichistice ar putea chiar beneficia de tratament.
Pilulele (anticonceptionalele orale) nu se iau inainte de contact, ci se iau incepand cu ziua a 5-a de ciclu, timp de 21 de zile, o data pe zi, preferabil seara la aceeasi ora. Urmeaza o pauza de 7 zile, dupa care se trece la folia urmatoare.
Ovulele sunt mai putin eficiente in comparatie cu pilulele, dar au si reactii adverse mai putine atat ca numar cat si ca gravitate. Se iau, de regula, cu o jumatate de ora inainte de contact (exista variatii in functie de tipul ovulului, unele se iau doar cu 10 min inainte de contact).
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul