anticonceptionale diane 35

05-06-2011
victoria2011
Nu este medic/terapeut
victoria2011
buna, am 21 de ani si am inceput sa iau diane 35, dupa un control la ginecolog( fara analize de hormoni), problema fiind hirutismul, forma usoara! Am luat timp de 3 luni dupa care am vrut sa iau o pauza, mi sa spus sa iau 3-4 luni si sa fac pauza 1 luna ! Vreau sa mentionez ca am terminat cu diane 35 pe data de 22 mai, iar pe 27 mai mi-a venit menstruatia...a durat normal 4 zile, nu am mai inceput alta folie, iar acum pe 5 iunie am dureri de burta ca si cum ar trebuii sa vina menstruatia si sangerare, un fel de spotting ca si la inceputul conceptionalelor, sau poate chiar menstruatie!
Este normal?? posibil o deregralre hormonala? va rog sa-mi raspundeti!
Multumesc!!
3 comentarii
0
05-06-2011, ora 19:43
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Atat la inceputul administrarii anticonceptionalelor, cat si la inceputul opririi lor, pot aparea sangerari, uneori suparatoare. Din putinele date furnizate, mai degraba se intelege ca ceea ce aveti acum nu este spotting, ci chiar menstruatie. Daca dureaza mai mult de 7 zile, o vizita la medicul dv ar fi indicata, pentru tratament.
0
05-06-2011, ora 21:56
victoria2011
Nu este medic/terapeut
victoria2011
In final nu pare a fii o menstruatie, pentru ca sunt foarte putin si e de culoare maronie! dar daca sunt sangerari suparatoare cat dureaza? daca as dorii sa incep din nou administrarea...sa fie tot in a 5 a zii de menstruatie? dupa aceasta pauza de 1 luna ! Multumesc ca ati raspuns! o seara frumoasa!
0
06-06-2011, ora 22:40
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Puteti reincepe oricand doriti, cu urmatoarele doua conditii:
-o sarcina sa fie exclusa (test de sarcina in caz de dubiu)
-primele 7 zile dupa ce incepeti considerati ca protectia este insuficienta.

Daca va hotarati sa reincepeti, ar fi bine ca intreruperile sa fie mai rare de o data la 3 luni. Intreruperile frecvente nu ofera niciun avantaj, in schimb apar mai des asemenea neplaceri.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul