anticonceptionale fara intrerupere, efecte..

01-02-2012
Bia23
Nu este medic/terapeut
Bia23
iau anticonceptionale din luna mai anului trecut, am facut o pauza in luna septembrie, oare dupa cate luni se face pauza..si pt ce perioda de timp...mi-e teama sa nu-mi afecteze organismul faptul k am luat fara intrerupere, as dori un sfat...chiar atat de daunatoare sunt anticonceptionalele?mentionez ca folosesc karissa...astept pareri..
8 comentarii
0
01-02-2012, ora 23:14
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Pauzele in administrare nu aduc niciun avantaj fata de administrarea luna de luna. Pe timpuri exista părerea că pauzele ar scădea riscul unor reacţii adverse ale anticoncepţionalelor, mai ales riscul instalării sterilităţii. De aceea, chiar medicii recomandau pauze. Dar studii ulterioare au arătat că nu există vreun beneficiu al pauzelor şi că riscurile sunt proporţionale cu expunerea totală la factorul de risc şi nu cu existenţa sau nu a pauzelor.

Cu alte cuvinte, o femeie care ia timp de 5 ani în mod continuu anticoncepţionale, are acelaşi risc de a rămânea sterilă cu una care ia de 6 ani, făcând pauze de 2 luni pe an.
0
02-02-2012, ora 00:26
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Draga Bia23, mie medicul mi-a recomandat sa fac pauza o luna la 6 luni. Sper sa te ajute. Anticonceptionalele sunt cam rele pentru ficat asa ca e bine sa faci pauza de o luna o data la sase luni. Asa am fost eu sfatuita..
Eu in schimb nu sunt fan anticonceptionale, le-am luat numai din motive medicale si am renuntat atunci cand problema mi s-a arezolvat. Nu sunt tocmai bune pentru organism..
0
02-02-2012, ora 11:43
Bia23
Nu este medic/terapeut
Bia23
exista posibilitatea sa numai pot face copii, sau sa am probleme de genul acesta din cauza anticonceptionalelor?
, stiam ca trebuiesc intrerupte cu o jum de an inainte de a face un bebel, timp in care organismul se pregateste pt sarcina...
0
02-02-2012, ora 23:06
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Anticoncepţionalele hormonale reprezintă factor de risc pentru sterilitate. Această corelare este mai evidentă în cazul folosirii lor timp de 5 ani sau mai mult.
Recomandarea de a le întrerupe cu o jumătate de an înainte de a concepe se bazează pe unele studii care arată existenţa unei corelaţii între istoric recent de anticoncepţionale şi greutate mai mică a fătului la naştere sau prematuritate.
0
02-02-2012, ora 23:48
Bia23
Nu este medic/terapeut
Bia23
an facut o greseala, am inceput noua tableta de anticonceptionale miercuri, si am luat pilula de marti, nush cum am putut s le incurc, e prima data cand patesc asa ceva, iar acum nu stiu cum sa procedez...sa le iau si pe cele de miercuri si joi si sa fiu la zi c ele, pe cea de vineri sa o iau l timpul ei, sau sa merg in continuare asa cu o zi in minus.ori sa nu mai iau deloc luna aceasta.., mare greseala am facut, bn nu exista vreun risc, cel putin deocamdata..astept un sfat bun ca sa stiu cum sa procedez :D multumesc..
0
03-02-2012, ora 00:07
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu este nicio problemă: toate pilulele din ambalajul de Karissa au aceeaşi compoziţie. Motivul pentru care producătorul a trecut zilele săptămânii este ca să vă ajute să nu uitaţi. De exemplu, dacă nu mai ştiţi de aţi luat sau nu pilula de azi, vă uitaţi pe blister.
Dar, dacă le-aţi decalat, acest lucru nu vă mai ajută, ci vă încurcă. Prin urmare, ignoraţi-l şi luaţi-le, în ordine, în fiecare zi la aceeaşi oră. După trecerea a 20 de zile veţi rămânea cu o singură pilulă pe blister: aceea care trebuia să o luaţi prima. Luaţi-o în ziua a 21-a.
0
03-02-2012, ora 09:40
Bia23
Nu este medic/terapeut
Bia23
ce bn, o iau acum pe cea de aseara, pilula de joi, diseara pe cea de vineri..si raman dupa ce se termina tableta cu pilula de miercuri..va multumesc, imi faceam griji...:)o zi buna
0
18-06-2013, ora 19:31
Bia23
Nu este medic/terapeut
Bia23
Buna seara, am o mare rugaminte la dumneavoastra daca ma puteti sfatui intr-o problema, am destul de des o infectie vagnala, cred, apar mancarimi vaginale, usturimi, si arsuri in timpul actului sexual, nu stiu ce sa folosesc, am fost la medic acum cateva luni, am urmat un tratament si la o luna a reaparut problema, banuiesc ca ar fi vorba de o candidoza vaginala, dupa simptome, cum sa procedez, ce tratament sa urmez, atat eu cat si sotul meu, este foarte neplacut sa intervina problema aceasta la o luna, sa stam o perioada fara relatii doar ca sa dispara, nu vreau sa fie asa toata viata, la o luna apare problema.
Va multumesc din suflet, o seara buna va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •