Anticonceptionale Karissa
Buna seara ! Doresc sa încep a lua anticonceptionale Karissa (pentru ca am inteles ca sunt foarte bune), dar nu știu mai exact modul de folosire si dacă sunt intr-adevar atat de bune.
Doresc niște sfaturi sau lucruri ce ar trebui sa știu dacă încep sa le iau.
Doresc niște sfaturi sau lucruri ce ar trebui sa știu dacă încep sa le iau.
1 comentarii
Eu iau Karissa de vreo 3 ani, sunt super multumita cu ele! :)
Din cate stiu de vreo 4 luni nu se mai gasesc in farmacii. O varianta identica ar mai fi Logest sau Harmonet (au fix aceleasi substante in egala masura, ii aceiasi Mărie doar ca numele firmelor difera)
Cutia in general e formata din 21 de pastile. Dupa ce termini ultima pastila, urmeaza o pauza de 7 zile, apoi se reia o noua cutie si tot asa.
In acea pauza de 7 zile apare menstruatia. In general apare a 3-a sau a 4-a zi de pauza, si tine intre 3 si 6 zile (depinde de organism). Indiferent daca se opreste sau nu sangerarea, cand au trecut acele 7 zile, reiei pastilele.
Ca sa dau un exemplu, eu iau mereu prima pastila Sambata. Dupa 21 de zile, ultima pastila cade intr-o zi de Vineri. Practic se numara incepand cu acea zi de Vineri, deci ca sa fie trecute fix 7 zile de pauza, reiau o noua cutie urmatoarea Sambata. Si tot asa
Sper ca am ajutat cat de cat cu informatii, tine-ma la curent daca ai noi intrebari
Din cate stiu de vreo 4 luni nu se mai gasesc in farmacii. O varianta identica ar mai fi Logest sau Harmonet (au fix aceleasi substante in egala masura, ii aceiasi Mărie doar ca numele firmelor difera)
Cutia in general e formata din 21 de pastile. Dupa ce termini ultima pastila, urmeaza o pauza de 7 zile, apoi se reia o noua cutie si tot asa.
In acea pauza de 7 zile apare menstruatia. In general apare a 3-a sau a 4-a zi de pauza, si tine intre 3 si 6 zile (depinde de organism). Indiferent daca se opreste sau nu sangerarea, cand au trecut acele 7 zile, reiei pastilele.
Ca sa dau un exemplu, eu iau mereu prima pastila Sambata. Dupa 21 de zile, ultima pastila cade intr-o zi de Vineri. Practic se numara incepand cu acea zi de Vineri, deci ca sa fie trecute fix 7 zile de pauza, reiau o noua cutie urmatoarea Sambata. Si tot asa
Sper ca am ajutat cat de cat cu informatii, tine-ma la curent daca ai noi intrebari
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11diane 35
- 4amenoree provocata de pilule?
- 2anticonceptionalele sunt 100 la suta sigure?
- 6Cat timp pot fi luate anticonceptionalele?
- 13Triregol si sarcina
- 5marvelon pentru ce se mai foloseste?
- 6am luat pilula la 21 de ore dupa actul sexual... exista vreun risc?
- 2Daca am intarziat 2 ore sa iau pastila in prima saptamana?
- 8daca nu iau pilula in ultima zi, ar fi vreo problema?
- 6anticonceptionale... intrerupte o perioada si reluate
- 8Pauza anticonceptionale?
- 3Anticonceptionalele yaz!va rog
- 5Administrarea corecta a anticonceptionalelor.
- 1Postinor luat dupa 48 ore e posibila o sarcina
- 5nu am avut niciodata spotting pana acum, iar acum am dintr-o data
- 17pilula contraceptiva
- 3Anticonceptionalele si glanda tiroida
- 2am nevoie de un mic sfat va rog
- 2anticonceptionale
- 0Problema anticoncepţionale
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: