anticonceptionale luate corect!

Probabil o sa ganditi ca este o intrebare stupida, insa e prima oara cand folosesc ac si am o nelamurire. In speranta ca o sa primesc aici un raspuns, nu am mai deranjat.o pe doamna de la planning( de unde mi.au fost recomandate ac).
Iau ARTIZIA de o luna, acum sunt in pauza de 7 zile, am inteles ca sunt protejata si in aceasta perioada, insa din a8-a zi, cand incep a 2-a folie trebuie sa ma protejez suplimentar alte 7 zile, la fel ca in cazul primei folii? ?
Mentionez ca iau pastilele seara, in jurul orei 21... daca as avea un contact sexual pana in ora 21 nu sunt protejata?
Sper sa primesc un raspuns, sunt sigura ca cele care citesc forumul au trecut de perioada asta si imi pot oferi un simplu sfat.! va multumesc! o seara minunata!
Iau ARTIZIA de o luna, acum sunt in pauza de 7 zile, am inteles ca sunt protejata si in aceasta perioada, insa din a8-a zi, cand incep a 2-a folie trebuie sa ma protejez suplimentar alte 7 zile, la fel ca in cazul primei folii? ?
Mentionez ca iau pastilele seara, in jurul orei 21... daca as avea un contact sexual pana in ora 21 nu sunt protejata?
Sper sa primesc un raspuns, sunt sigura ca cele care citesc forumul au trecut de perioada asta si imi pot oferi un simplu sfat.! va multumesc! o seara minunata!
2 comentarii

1. Sunteti sub protectie anticonceptionala atat in perioadele in care luati pilule, cat si in cele 7 zile de pauza intre doua folii.
2. Deci, nu este necesar sa va protejati suplimentar de fiecare data cand incepeti folie noua, daca acest lucru este facut dupa o pauza nu mai mare de 7 zile de la folia precedenta.
2. Deci, nu este necesar sa va protejati suplimentar de fiecare data cand incepeti folie noua, daca acest lucru este facut dupa o pauza nu mai mare de 7 zile de la folia precedenta.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Anticonceptionale pt. a impiedica menstruatia catva timp
- 3contraceptiv potrivit
- 2Mercilonul asigura preotectie si in perioada de pauza?
- 4tratament pentru fertilitate sau anticonceptionale in chist ovarian?
- 235anticonceptionale - neaparat in 1 zi a menstruatiei?
- 3de cate contacte sexuale as avea, sunt protejata tot timpul...
- 7Curatire genitala
- 4As dori detalii despre anticonceptionalele mercilon?
- 7au trecut 4 zile si nu mi-a venit menstruatia
- 9postinor 2 cum functioneaza?
- 4menstruatia nu mi-a venit; vomit in fiecare seara si ametesc
- 5prima pastila in a 7 zi de ciclu?
- 6anticonceptionale... intrerupte o perioada si reluate
- 7iau marvelon 21 de 1 an si jumatate fara nici o pauza
- 4va rog sa ma ajutati
- 6Gelurile si servetelele pentru igiena intima vs. AC
- 0Ma ustura de cand iau anticonceptionale
- 0Am incurcat modul de utilizare al contraceptivelor Laurina!
- 1pilula 21
- 7mercilon
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: