anticonceptionale Meleva inainte de sarcina

31-05-2010
raluca radu
Nu este medic/terapeut
raluca radu
Buna! Tocmai am aflat ca sunt insarcinata. In luna decembrie a anului trecut am dat nastere unei fetite. De la inceputul lunii martie am luat anticonceptionale Meleva fara a avea vreo menstruatie dupa nastere. Pe 28 martie am avut prima si singura menstruatie, dupa care din cauza unor conjuncturi nu am mai luat alta folie de anticonceptionale. Dupa 2 luni am aflat ca sunt insarcinata. intrebarea mea este care sunt riscurile in ceea ce priveste sanatatea viitorului copil in conditiile in care am luat o luna de zile aceste pastile, iar imediat dupa am ramas insarcinata. De asemenea, de cateva zile am tot timpul contractii, ceea ce nu mi s-a mai intamplat la prima sarcina. Ce ma sfatuiti sa fac?
3 comentarii
0
31-05-2010, ora 22:08
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu exista nici un risc din cauza anticonceptionalelor, deoarece ele pot provoca neplaceri in cazul unor sarcini existente, dar nu in cazul unor sarcini ulterioare.
Pentru contractiile descrise, programati-va fara intarziere la medicul dv. Pana cand va va vedea, luati NO-SPA.
0
01-06-2010, ora 08:37
raluca radu
Nu este medic/terapeut
raluca radu
multumesc pt raspuns. Ce investigatii as putea face si la cate saptamani de sarcina pt a afla date referitoare la sanatatea fatului sau daca prezinta unele malformatii.Mentionez ca am facut saptamana trecuta o ecografuie normale la 5 saptamani si 2 zile si nu s-a depistat mare lucru deoarece era format doar embrionul si am mai fost chemata peste 10 zile.a As vrea sa stiu daca aceste contractii, dar si faptul ca am luat anticonceptionalele inainte pot dauna fatului, iar acesta poate prezenta malformatii.
0
24-09-2013, ora 14:17
Andy92
Nu este medic/terapeut
Andy92
Buna! am si eu o intrebare! Eu folosesc karissa si momentan sunt in a 8-a zi de administrare( seara o iau). Ieri seara, a 7a zi fiind, nu am luat pilula si am avut contact sexual cu ejaculare. In dimineata asta la ora 10 am luat piluala care trebuia sa o iau aseara la 21:30. Avand in vedere ca pana duminica inclusiv le-am luat la ora fixa, desi stiu ca riscurile cresc semnificativ daca uit o pilula, pot sa incep sa ma panichez? La cat timp ar fi valabil un test de sarcina?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •