anticonceptionale peste sarcina

08-10-2009
Jericho
Nu este medic/terapeut
Jericho
Buna dimineata!
Iau anticonceptionale Jeanine de mai bine de un an, din a 5-a zi de ciclu. Acum o saptamana am avut contact sexual dimineata iar seara am uitat sa iau pilula (a opta) pana a doua zi, dupa 18 ore. Am luat-o pe cea uitata, iar dupa cateva ore pe cea din ziua respectiva. De atunci au inceput dureri de burta si apoi de sani. Am continuat sa iau pilulele normal, dar ma tem de o sarcina si, mai ales, de efectele secundare pe care le-ar putea avea pilulele asupra sarcinii. Daca as face un test de sarcina, ar fi relevant in aceasta perioada? ( mentionez ca nu sunt in tara si, deci, mi-e mai greu sa merg la un medic)
Va multumesc si astept cu nerabdare niste sfaturi.
6 comentarii
0
09-10-2009, ora 00:51
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Acum este prea devreme pentru ca rezultatul unui test de sarcina sa fie de incredere. Trebuie sa treaca 15 zile de la contactul sexual suspect.
0
09-10-2009, ora 10:26
Jericho
Nu este medic/terapeut
Jericho
Multumesc de raspuns.
M-ar interesa, totusi, in cazul in care sunt insarcinata, faptul ca am luat pilulele in continuare poate afecta fatul in vreun fel?
0
09-10-2009, ora 12:21
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Pilulele luate in primele 3 saptamani de sarcina nu pot duce la malformatii. Cele luate dupa pot provoca malformatii fetale.
0
09-10-2009, ora 17:45
Jericho
Nu este medic/terapeut
Jericho
Va multumesc mult. M-am linistit.O sa astept sa vad daca o sa-mi vina menstruatia si o sa ma gadesc de acolo ce e de facut.
0
18-10-2009, ora 20:32
bebe1
Nu este medic/terapeut
bebe1
buna seara.am si eu o problema.trebuia sa imi vina menstruatie pe 11 acum am 7 zile intarziere de (cateva zile am ameteli, stari de somnolenta, dureri de coloana, am momente cand vomit.etc sint mai multe decat am scris aici)am facut acum 4zile un test de sarcina in care mi-a aparut o linie vizibila si una mai stearsa.mentionez k luna trecuta am avut menstruatie mai mult k de obicei iar ultimele zile cu scurgeri rozalii dupa aceea m-am trezit cu o scurgere alba transparenta, nu am contact sexual de 2 luni (inainte de
ultima menstruatie am avut greata si am varsat)este posibila o sarcina?
Va multumes si astept sfaturi.
0
30-10-2009, ora 15:47
Jericho
Nu este medic/terapeut
Jericho
Buna ziua
Menstruatia mi-a venit la timp, deci nici o problema cu pilula mea uitata, doar ca am avut dureri mai mari de sani si de burta.Multumesc oricum pentru ca mi-ati raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  • Însărcinată pe anticoncepționale
  •