anticonceptionale sau sterilet
buna seara. sunt putin ingrijorata pentru ca am auzit ca anticonceptionalele pot duce la infertilitate dupa un anumit timp. eu iau ac de 1 an si 4 luni, timp in care am facut o luna pauza si nu cred ca imi voi dori un copil decat peste vreo 2 ani. ar trebui sa optez pt sterilet?stiu ca si acesta are destule reactii adverse dar sunt sigura ca imi voi dori un copil mai incolo si nu as vrea sa am probleme.va rog sa mi dati o parere sau un sfat. multumesc
3 comentarii
Si anticonceptionalele pot duce la sterilitatea, totusi mai rar in comparatie cu steriletul. Daca sunteti sigura ca va veti dori un copil in alta perioada, e bine sa luati in considerare mijloacele contraceptive care nu duc niciodata la sterilitate. Acestea sunt: mijloacele de bariera (prezervativul, spermicidele, etc) si metodele contraceptive naturale (metoda simptotermica, metoda Billings).
axiela21, daca anticonceptionalele duc la sterilitate, sa stii ca steriletul poate duce pe langa sterilitate, chiar si la cancer de col uterin!Asa ca, evita-le pe amandoua si asculta sfatul dlui dr de a folosi prezervativ!
Sanatate!
Sanatate!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3control pt anticonceptionale?
- 7steriletul Mirena
- 3dupa montarea sterileltului am avut doar 2 menstre, dupa care nimic
- 3am luat pastilele de la sfarsitul tabletei
- 4Calciu vs anticonceptionale
- 2Anticonceptionalele si lentilele de contact
- 2sterilet scos dupa 7 ani
- 6nevoie de pareri... care sunt cele mai bune anticonceptionale?
- 3anticonceptionalele si lamaia
- 3pot contraceptivele sa dea depresie?
- 3anticonceptionalele si infectia urinara, rog un doctor
- 3Anticonceptionale din a 9-a zi de ciclu?
- 0Daca iei anticonceptionale, ce motive pot exista pentru intarzierea menstruatiei?
- 2anticonceptionalele rezolva problema acneei
- 2De ce trebuie sa iau anticonceptionale?
- 4Diane 35 nu se mai gaseste in farmacie.. ce as putea lua?
- 2Anticonceptionale
- 3Sterilet rupt, o bucatica a ramas in uter...
- 0Tampoane interne si sterilet
- 3Anticonceptionale
Mai multe informații despre: Steriletul anticonceptionalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: