anticonceptionalele rezolva problema acneei

23-04-2013
mariacrainic
Nu este medic/terapeut
mariacrainic
am o fetita de 14 ani, am incercat sa rezolvam problema cosurilor dar in zadar.are si pielea grasa..Mi s-a recomandat inceperea tratamentului cu anticonceptionale dar am o intrebare, ea are un rinichi nefunctional, cat afecteaza anticonceptionalele in cazul asta?
2 comentarii
0
23-04-2013, ora 15:18
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Va recomand o alternativa naturala, anticonceptionalele au numeroase efecte secundare, cititi inainte prospectul acestora.
Sa ia Rumex carbo, un flacon la 3 zile cu miere, capsule Detoxifiant cu ganoderma, cate o capsula de 3 ori pe zi si ceai Curatarea sangelui, 3 cani pe zi, timp de 3 luni. Local sa aplice solutia Biosept plus, de 2 ori pe zi. Aceste fitopreparate le gasiti la magazine naturiste sau farmacii.
Regimul alimentar trebuie să susţină procesul de purificare şi să nu mai aducă substanţe nocive sau greu digerabile pentru organism. Astfel sa evite consumul de alimente rafinate, procesate şi conservate, cele cu E-uri, zahăr alb, făină albă, produse de patiserie, ciocolată, îndulcitori artificiali, băuturi carbogazoase, alcoolul, fumatul, cafeaua.
Recomand o alimentaţie cu puţine produse animale (carne, lapte, ouă) în care să predomine cerealele integrale, germenii de grâu, fructele, legumele, verdeţurile, ciupercile consumate crude sau preparate cât mai uşor (fierte în abur, coapte), seminţe şi oleaginoase neprăjite, uleiuri vegetale presate la rece în cantitate redusă. Sa consume minim 2 litri de lichide pe zi (apă plată, sucuri proaspete de fructe şi legume sau ceaiuri depurative).
0
24-04-2013, ora 15:25
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Anticonceptionalele nu functioneaza intotdeauna, in unele cazuri pot sa apara chiar si mai multe cosuri, in alte cazuri dispar total.. Depinde de la o persoana la alta.
Sa incerce neaparat tetraciclina unguent ( costa sub 10 lei la farmacie), aplica seara pe zonele cu probleme timp de o luna ( chiar daca pe prospect scrie ca se foloseste doua saptamani, nu e nicio problema). Tetraciclina este foarte folosita de medicii dermatologi in tratarea acneei. Sigur acneea se va ameliora semnificativ in acest timp ori chiar o sa dispara.
In timpul zilei sa foloseasca o crema de fata ce controleaza secretia de sebum - La Roche Posay Effaclar M este extrem de buna, nu mai luceste fata intreaga zi- precum si un gel de curatare antiacneic, eu recomand Vichy normaderm.
De asemenea sa foloseasca masca cu argila asla vital pe care o gasiti la orice supermarket sub forma de pudra. O amesteca cu apa si o aplica zilnic pe fata timp de 30 de minute. Face minuni asupra tenului acneic aceasta masca.
Cat despre dieta... Nu este dovedit stiintific in niciun fel ca alimentatia are vreo influenta asupra acneei. Este doar un mit.
Succes.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Acneea la bebeluș
  • Influenta alimentatiei asupra dezvoltarii acneei
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Coșurile (acneea)
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  •