Anticonceptionale si antibiotice

01-06-2013
denisa0111
Nu este medic/terapeut
denisa0111
Ce antibiotice nu diminueaza eficacitatea anticonceptionalelor? De exemplu Doxiciclina?
2 comentarii
0
02-06-2013, ora 00:31
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Majoritatea antibioticelor NU diminueaza eficacitatea anticonceptionalelor.

In ceea ce priveste Doxiciclina, multa vreme s-a crezut ca scade efectul anticonceptional. S-a crezut asta din motive teoretice, si anume se stie faptul ca antibioticele tetraciclice (din care Doxi face parte) cresc nivelul unei enzime care e implicata in eliminarea anticonceptionalelor, scurtandu-le cinetica.

Dar, studii recente, care au avut in vedere chiar aceasta interactiune, concluzioneaza ca fenomenul de mai sus nu este relevant clinic, adica nu are nicio importanta practica.

Totusi, in realitatea de pe teren, multi medici recomanda un al doilea mijloc contraceptiv in tot timpul administrarii Doxicilinei si inca 7 zile dupa aceea.
0
27-08-2018, ora 13:55
Anne Mari
Nu este medic/terapeut
Anne Mari
Buna ziua! De aproximativ 2 luni am inceput sa iau anticonceptionale( Velafee), la recomandarea medicului ginecolog, pentru tratarea acneei. Acneea nu s-a diminuat, dimpotriva, devine din ce in ce mai urata. Acum un an, medicul dermatolog mi-a recomandat Doxiciclina impotriva acneei si pot spune ca am vazut rezultate. Intrebarea mea este: pot lua in acelasi timp Doxiciclina si anticonceptionalele? Sau sa continui cu tratamentul cu Velafee? desi nu sunt multumita de rezultate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul