anticonceptionalele

16-02-2008
sweety_girl_791
Nu este medic/terapeut
sweety_girl_791
buna.as vrea sa stiu si eu mai multe despre anticonceptionale.nu am luat niciodata dar vreau sa iau.ce fel de pilule imi recomandati?as vrea sa iau pt un timp scurt maxim o luna.dupa ce voi intrerupe si nu le voi mai lua si nici nu o sa mai am relatii sexuale imi vor putea face vreun rau?sau pot lua oriknd?
stiu k prima pilula se ia de preferat in a 5 a zi a ciclului si apoi fac o pauza de o sapt.ar trebui sa le iau cu putin timp inainte de a avea o relatie sexuala sau nu?
v as ruga sa mi raspundeti la toate aceste intrebari kt mai curand.multumesc
1 comentarii
0
17-02-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Decizia de a lua anticoncepţionale, ca şi tipul de anticoncepţionale cel mai potrivit, este bine să fie făcută în urma consilierii şi a unui control medical.
2. Odată începute, anticoncepţionalele orale se iau până la terminarea foliei de 21 de pilule active.
3. În cazul în care o sarcină actuală este exclusă (de exemplu nu aţi mai avut relaţii sexuale de mai bine de 3 luni) puteţi începe oricând:
-dacă începeţi în oricare din primele 5 zile, sunteţi protejată de la prima pilulă
-dacă începeţi după această perioadă, este necesar să vă protejaţi suplimentar (= abstinenţă, prezervativ, etc) în primele 7 zile.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul