anticonceptionalele pot afecta sarcina?

16-09-2010
zornna
Nu este medic/terapeut
zornna
Buna ziua. Doresc sa va intreb daca sunt insarcinata si am luat o luna anticonceptionale (fara a sti de sarcina) e posibil ca acest lucru sa afecteze sanatatea fatului? Mentionez ca luna trecuta menstruatia nu a fost deloc normala, au fost numai cateva picaturi pe parcursul a 2 zile (cat ma tine in mod normal), de asemenea am luat pauza la anticonceptionale 2 luni, protejandu-ma cu prezervativ. Am facut test de sarcina care a iesit negativ si am intrebat farmacista daca e normal ca in timpul menstruatiei sa curga numai cateva picaturi si mi-a zis ca nu are ce sa fie. Acum e posibil sa nu fiu insarcinata, dar daca totusi sunt (am inteles ca uneori trebuie repetat testul de sarcina), vreau sa stiu daca fatul va fi sanatos, nu stiu ce efecte pot avea pilulele asupra dezvoltarii unui copil. Momentan nu ma pot duce la un doctor si mi-ar prinde bine un raspuns.
Va multumesc.
4 comentarii
0
20-09-2010, ora 21:48
zornna
Nu este medic/terapeut
zornna
Nu imi raspunde nimeni? Va rog, daca stiti ceva legat de asta, sa imi dati un raspuns.
Multumesc.
0
22-02-2011, ora 11:46
elenit@16
Nu este medic/terapeut
elenit@16
buna si eu sunt intro situatie asemanatoare am fost acum 3 luni la ginecolog ptr k nu ami avem menstruatie de 8 luni si mai zis k am un chist de 5 cm mia dat anticonceptionale si le-am terminat acum os aptamana dar nimik menstruatie..degeaba..si am fost ieri la control si surpriza sunt insarcinata in 4 luni si mie teama k o sa afecteze bebele pastilele acum ast mam programat sa fac 3d sa vad dak e bine sa dea DUMNEZEU SA FIE BINE, , ast si alte pareri dak a mai fost cineva in situatia mea, , va poop si aveti grija de voi
0
06-04-2011, ora 18:23
krystinutza
Nu este medic/terapeut
krystinutza
eu zic sa mergeti la un control dupa cate stiu eu da afecteaza copilul ii poate produce malformatii si o multime de boli nu spun exact ca e asa dar stiu din cazul unor cunoscuti dar mai bine intreati medicul ginecolog care va v-a spune cu exactitate
0
08-04-2011, ora 11:56
alina23mai
Nu este medic/terapeut
alina23mai
Cum s-a spus si mai sus, cereti sfatul medicului. Insa eu stiu 2 cazuri in care au ramas insarcinate peste anticonceptionale si au copii sanatosi. Mult succes si sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Însărcinată pe anticoncepționale
  •