Anticonceptionalele pot cauza sarcina extrauterina ?

06-08-2008
Taur
Nu este medic/terapeut
Taur
As avea cateva intrebari, acum cateva luni am fost operata de sarcina extrauterina si mi-a fost scoasa trompa din partea stanga. Doctorul mi-a spus ca cealalta trompa si ambele ovare sunt sanatoase, si mi-a spus ca la primul ciclu dupa operatie sa iau anticonceptionale Yasmine. Inainte de a ramane insarcinata am luat 6 luni anticonceptionale si imediat dupa ce am incetat sa le mai iau am ramas insarcinata. Am citit pe un site ca anticonceptionalele pot cauza si extrauterine, este adevarat? Pentru ca nu as vrea sa patesc acelasi lucru si cu cealalta trompa. Este vreo problema daca iau anticonceptionale si acid folic in acelasi timp? Sau nu este nici un risc? Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri, pentruca sun foarte ingrijorata.
1 comentarii
0
06-08-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu, anticonceptionalele nu cresc riscul de aparitie a unei sarcini extrauterine. Asocierea cu acid folic este permisa.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul