Anticonceptionalele si orgasmul

24-01-2012
Delia85
Nu este medic/terapeut
Delia85
Buna...pana nu de mult nu am dat importanta anticonceptionalelor si efectelor cauzate de ele.pot sa spun ca deja am aproape 6 ani de cand i-au anticonceptionale, mai cu intreruperi...mai fara...le iau pt ca nu am menstruatie fara ele, dar imi afecteaza viata sexuala(de cand le iau nu mai am orgasm).in prezent iau Marvelon, dar dak stie cineva un antibebe..care nu afecteaza, sau nu e asa sever cu 'libidoul nostru' va rog sa-mi spuneti.Tin sa mentionez ca mi-am facut programare la un endocrinolog.dar am rand doar peste 4 luni:(.
2 comentarii
0
24-01-2012, ora 23:39
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Toate anticoncepţionalele dau, relativ frecvent, scăderea libidoului şi, ocazional, chiar depresie. Pe de altă parte, această reacţie adversă pare corelată mai degrabă cu componenta progesteronică decât cu componenta esterogenică. Prin urmare, aţi putea încerca (dacă doriţi neapărat anticoncepţionale) un medicament care are aceeaşi doză de estrogen, dar o componentă progesteronică diferită, aşa cum este Microgynon sau Femoden.

2. Anticoncepţionalele provoacă o falsă menstruaţie. Mai exact, la întreruperea lor, apare o sângerare care poate fi asemănătoare unei menstruaţii, numită "sângerare de privaţie". De aceea, de regulă medicii recomandă să se ia 21 de zile pilule, apoi să se facă pauză de o săptămână: ca să aibă femeile impresia că au menstruaţie.
0
21-02-2012, ora 01:45
Delia85
Nu este medic/terapeut
Delia85
Buna...am revenit dupa ce am fost la endocrinologie.mi-am facut analize de sange...la progesteron mi-a iesit 0, 3, cortisol 21.00 estradiol 23, si am facut o ecografie la care mi-a iesit un chist folicular de 0, 9cm.(cu o luna inainte de a merge la doctor nu am mai luat anticonceptionalele.)Ar tb sa ma ingrijorez..?.doamna doctor mi-a recomandat in continuare anticonceptionale. In cazul asta ma ajuta microgynon-ul? Multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Orgasmul uscat
  • Cum procedezi dacă ai uitat o pilulă anticoncepțională?
  • MIT: Anticoncepționalele îngrașă
  • Anticoncepționalele ar putea afecta structura cerebrală
  • Contraceptivele orale nu cresc riscul de anomalii congenitale
  •