Lipsa orgasmului. Nu reușesc să obțin orgasm cu toate că simt plăcere în timpul actului sexual

10-11-2019
Andra..
Nu este medic/terapeut
Andra..
Am 20 ani și am început viața sexuală de un an. Nu reușesc să obțin orgasm cu toate că simt plăcere în timpul actului sexual. O sigură dată era cât pe ce să am orgasm clitoridian, dar imediat a încetat și nu am obținut nimic. Actul sexual e destul de plăcut, fără durere, vaginul se lubrifiază rapid. Procesul poate dura în jur de o oră. Dar nu simt nimic ce ar duce la un orgasm. Cînd mă masturbam înainte de viața sexuală reușeam să obțin orgasm clitoridian mereu. Nu știu poate ar fi vorba despre o barieră emoțională deaoarece sunt o persoană foarte emotivă. Cum aș putea depăși această problemă?
3 comentarii
0
11-11-2019, ora 09:55
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Bună ziua,

Discutati cu partenerul dvs. ce anume va place, ce va excita, cum va place sa fiti atinsa si ce poziții preferati. Fiecare femeie este diferita. Ati menționat că prin masturbare obtineati orgasm clitoridian. Posibil sa atingeti orgasmul clitoridian mai usor decat orgasmul vaginal, si atunci, in timpului actului sexual, va trebui sa fiti stimulata clitoridian. De asemenea, acordati o atentie mai mare preludiului. Unele femei au nevoie de un preludiu mai lung pentru a se putea relaxa si excita in mod corespunzator.
Puteti apela si la un psiholog cu competențe pe psihosexualitate care sa va ajute sa identificați cauza acestei probleme si sa o depășiți.
0
11-11-2019, ora 13:55
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Inceputul vietii sexuale nu este intotdeauna usor. De multe ori este nevoie de timp, rabdare si intelegerea unor lucruri pentru a descoperi cu adevarat placerea.
Este destul de clar ca organismul dumneavoastra este dotat cu tot ce trebuie pentru a obtine placerea, fapt pe care vi l-ati demonstrat deja. Daca nu puteti ajunge la orgasm inseamna ca ceva se intampla. Si de cele mai multe ori cauzele pot fi regasite in una dintre situatiile de mai jos:
- lipsa experientei sexuale - actul sexual nu inseamna doar masturbare si penetrare ci si o multime de alte atingeri, sarutari, stimulari, vorbe etc. Adiva preludiu suficient nu doar cantitativ ci si calitativ
- lipsa comunicarii cu partenerul - acesta nu are de unde sa stie ce va place si ce nu pentru a atinge orgasmul. Incercati sa vorbiti cu el si sa descoperiti toate aceste zone sensibile impreuna prin cel preludiu despre care vorbeam mai sus
- asteptari nerealiste - nimeni, niciodata nu va sti mai bine decat dumneavoastra cum va functioneaza organismul (masturbarea reprezinta, dintr-un punct de vedere, actul sexual perfect; din pacate nimeni altcineva nu va putea replica ce puteti face dumneavoastra singura). Asteptarea ca partenerul sa stie nu-stim-ce si nu-stim-de-unde iar dumneavoastra sa "primiti" (adica intr-o pozitie mai degraba pasiva, de asteptare) este nerealista. De fapt orgasmul dumneavoastra nu depinde de partener ci, in primul rand, de dumneavoastra: 1)de ceea ce puteti sa faceti singura in timpul actului sexual si 2) de ceea ce transmiteti partenerului ca sa primiti de la el ce va trebuie
- orgasmul depinde in cea mai mare masura de nivelul de relaxare al partenerilor. Scopul actului sexual nu este orgasmul ci placerea. Daca lucrurile se intampla cum trebuie orgasmul va veni si va fi "bonusul".
Daca totusi nu reusiti sa gestionati situatia puteti apela, asa cum a recomandat si colega mea, la psihoterapeuti specializati in sexologie.
0
16-01-2020, ora 14:05
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cum cauzele acestei situatii pot fi variate, cel mai util e sa discuti initial cu un psihosexolog.
Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: