Antionceptionale Logest si sarcina

Buna. As avea şi eu o întrebare. Poţi sa ramai insarcinata daca iei anticonceptionale?. Eu iau anticonceptionale Logest, seara, la aceeasi ora. Am tot auzit cum ca poti ramane si sunt sanse de 80% sau 90%. Va rog sa imi spuneti. Mersi.
7 comentarii

În afară de abstinenţa permanentă, nicio altă metodă contraceptivă nu are eficienţă de 100 %. Nici chiar vasectomia sau ligatura trompelor.
Anticoncepţionalele orale combinate, aşa cum este Logest, fac parte dintre metodele cele mai eficiente. Indicele care arată eficienta unei metode contraceptive este de 98 % pentru anticonceptionale, faţă de 99 % pentru sterilet, 97-98 % pentru prezervativ, 96 % pentru metodele naturale, 82-87 % pentru spermicide, 80-85 % pentru metoda calendarului.
Ce înseamnă exact aceste procente ? Înseamnă că, spre exemplu în cazul contraceptivelor, din 100 de cupluri care folosesc în mod corect numai această metodă într-un an, o sarcină apare la două dintre ele.
Anticoncepţionalele orale combinate, aşa cum este Logest, fac parte dintre metodele cele mai eficiente. Indicele care arată eficienta unei metode contraceptive este de 98 % pentru anticonceptionale, faţă de 99 % pentru sterilet, 97-98 % pentru prezervativ, 96 % pentru metodele naturale, 82-87 % pentru spermicide, 80-85 % pentru metoda calendarului.
Ce înseamnă exact aceste procente ? Înseamnă că, spre exemplu în cazul contraceptivelor, din 100 de cupluri care folosesc în mod corect numai această metodă într-un an, o sarcină apare la două dintre ele.

buna, am terminat un blister de logest sambata, urmatoarea pastila.?

buna sera!va rog sa-mi raspunde-ti si mie la o intrebare daca se poate.am facut o intrerupere de sarcina pe data de 20 februarie, medicul mi-a prescris anticonceptionale logest si mi-a spus sa le incep din ziua aceea.mi-a mai prescris 5 zile augumentin pe care l-am luat la 12 ore.Am auzit ca antibioticele reduc efectul contracetivelor, este adevarat?medicul mi-a spus ca dupa 2 saptamani, dupa ce am luat contraceptivele logest sunt protejata.nu am avut contact sexul pana acum si vreau sa stiu daca luna viitoare dupa ce mi-se termina menstuatia si incep o noua folie de contraceptive logest sunt protejata?va rog frumos sa imi rasp

@marinmara: prima pilulă din noua folie trebuie luată duminică.
De unde ştim ? E foarte simplu: ca să ajungeţi să luaţi a 21-a pilulă într-o sâmbătă, înseamnă că aţi început folia într-o duminică. După ultima pilulă de sâmbătă, urmează săptămâna de pauză. Deci, începeţi de fiecare dată duminica. Nu trebuie să mai notaţi nimic, tot ce trebuie să ştiţi este: "eu încep folie nouă duminicile".
@andreeutza16: este adevarat, deci sunteti deja sub protectie.
De unde ştim ? E foarte simplu: ca să ajungeţi să luaţi a 21-a pilulă într-o sâmbătă, înseamnă că aţi început folia într-o duminică. După ultima pilulă de sâmbătă, urmează săptămâna de pauză. Deci, începeţi de fiecare dată duminica. Nu trebuie să mai notaţi nimic, tot ce trebuie să ştiţi este: "eu încep folie nouă duminicile".
@andreeutza16: este adevarat, deci sunteti deja sub protectie.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 24postinor 2?
- 7este posibil sa existe sangerari mici in loc de ciclul menstrual si sa fi gravida?
- 5anticonceptionalele si efectele lor
- 4este posibil ca anticonceptionalele laurina se dea depresii si sa para din nou acneea?
- 4sarcina sau menopauza?
- 6alte pastile diminueaza efectul anticonceptionalelor?
- 6frica de a fi insarcinata...
- 21E prima data cand iau anticonceptionale
- 3care este perioada maxima in care se pot folosi anticonceptionalele?
- 4Am luat anticonceptionale 1 an jumate fara pauza!
- 5Se poate ramane insarcinata prin simpla atingere?
- 3O pastila yasmine din saptamana 3 uitata
- 5infectie urinara, menstruatie intarziata = sarcina?
- 2sarcina?
- 1E posibil sa fiu insarcinata si beta hcg sa iasa negativ?
- 0există riscul unei sarcini?
- 3buna am o nelamurire!
- 0Ciclul menstrual întârzie
- 0Cand are loc ovulatia?
- 1Schimbare contraceptiv fără menstruație
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor sunt insarcinata?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: