Anxietate

23-11-2018
Elenaelenuka
Nu este medic/terapeut
Elenaelenuka
Buna, ma numesc Elena am 24 ani sufăr de anxietate de 11 luni. Am învățat sa trăiesc cu aceste stării chiar dacă uneori mai am atacuri de panica ma liniștesc foarte repede stind ca un calmant rezolva totul. Oare după cât timp scap cu adevărat de aceste stării ?
14 comentarii
0
23-11-2018, ora 10:07
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Nu scapam dupa un anumit timp neaparat, ci mai degraba dupa ce intelegem despre ce anume este vorba in anxietatea noastra.
1
23-11-2018, ora 11:28
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergeți la un psihoterapeut, dacă e posibil cu formare pe psihoterapie cognitiv-comportamentală, care să vă ajute să vă schimbați modul de gândire și percepție asupra situațiilor întâlnite și să câștigați competențe în a le depăși.
Dacă apare o discrepanță între ceea ce ne dorim și ceea ce ne oferă viața și gândim acele momente și irațional, nivelul anxietății crește. În anumite limite, anxietatea nu face rău, ci doar ne provoacă să acționăm. Dacă gândim o situație dificilă ca pe o oportunitate de a ne dovedi că putem s-o depășim și o considerăm un pas în evoluția noastră, anxietatea nu crește.
0
23-11-2018, ora 13:30
Elenaelenuka
Nu este medic/terapeut
Elenaelenuka
Din păcate nu sunt in România, de acea nu pot ajunge la un psiholog roman. Doctora de familie mia prescris acum câteva luni antidepresive venlafaxina dar nu le-am luat niciodată din cauza persoanelor care mi-au spus ca provoacă dependentă și nici din cauza mea ca am spus ca eu “sunt puternica și trec peste fără pastile de acest gen “
1
23-11-2018, ora 13:46
Psiholog Robu Madalina
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Robu Madalina
Buna, Elena

Cred ca pentru orice persoana este dificil sa traiasca in anxietate si e o stare cu putine sanse sa treaca de la sine. Inteleg ca pentru tine e o situatie gestionabila si ma bucur ca ai resursele necesare sa faci fata. Cu toate acestea, emotiile noastre ne indica lucruri semnificative despre noi si e bine sa le acordam importanta cuvenita. Daca iti doresti sa scapi de anxietate, cel mai bine ar fi sa consulti un psihoterapeut pentru a stabili impreuna cu el ce poti face ca sa ajungi la un echilibru.
Iti urez numai bine.
0
23-11-2018, ora 14:15
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă nu poți ajunge la psiholog, poți face și psihoterapie online.
Intră pe --------* unde există o platformă online de evaluare și psihoterapie a anxietății.
Sănătate!

(*modificat de admin)
0
23-11-2018, ora 14:35
Elenaelenuka
Nu este medic/terapeut
Elenaelenuka
In primele luni am fost foarte rău îmi era frica chiar sa stau singura in casa. Cu timpul m-am obișnuit cu gândurile negative care îmi vin in minte și ma face sa îmi fie teama de orice. Nu cred ca a trecut deloc anxietatea doar ca am învățat eu sa trăiesc cu ea.Totusi și eu cred ca un psiholog mi-ar face foarte bine, aici unde trăiesc eu mai sunt 2 persoane care suferă de anxietate și cred ca acest gând ma liniștește, nu sunt singura care trec prin așa ceva. As vrea cu adevărat ca aceasta “boala” sa nu îmi mai afecteze viața de zi cu zi nici măcar un pic. Sa fiu ca înainte o persoana normala !!!!
0
23-11-2018, ora 14:41
Elenaelenuka
Nu este medic/terapeut
Elenaelenuka
Nu am avut încotro a trebuie singura sa ma descurc cu aceste stări. Am o familie frumoasa cu un băiețel de 3 anișori și un soț minunat, m-am gândit ca trebuie sa nu ma dau bătută stărilor sau a gândurilor negative ( fiind destul de greu). Anxietatea nu este ușoară chiar deloc :)
0
23-11-2018, ora 17:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Anxietatea este o boala. Daca vreti sa scapati de manifestarile ei, va trebuie tratament si psihoterapie. Nu stati asa daca vreti sa redeveniti o persoana normala, pentru ca a va lupta zilnic cu starile de rau nu inseamna o normalitate. Venlafaxina nu da dependenta. Benzodiazepinele luate perioade indelungate dau dependenta.
0
23-11-2018, ora 19:30
Elenaelenuka
Nu este medic/terapeut
Elenaelenuka
Eu cred ca timpul este cel mai bun antidepresiv !!!
0
23-11-2018, ora 19:33
Elenaelenuka
Nu este medic/terapeut
Elenaelenuka
După cum V-am spus nu am posibilitatea de a ajunge la un psihoterapeut fiind in străinătate. Cu siguranța când voi avea posibilitatea și îmi va recomanda antidepresive voi urma tratamentul !!
0
26-11-2018, ora 07:17
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Buna ziua, daca sunteti in strainatate puteti apela la psihoterapie online audio-video. Succes!
0
26-11-2018, ora 10:14
zaress
Nu este medic/terapeut
zaress
Draga Elena.

1. Acolo in strainatate nu exista psihiatrie?
2. Antidepresivele nu se recomanda de medicul de familie. Legal vorbind nici nu au dreptul sa scrie o reteta.
3. Anxietatea nu trece cu timpul. Netratata nu face altceva decat sa se agraveze. Acele momente in care tu crezi ca te ai vindecat nu sunt altceva decat episoade.
4. Remediul sta in psihoterapie si medicatie daca este necesar.

Numai bine.
0
17-12-2018, ora 13:02
Rebecca red
Nu este medic/terapeut
Rebecca red
Salut, pot si persoanele asa zis civile sa vorbeasca pe forumul asta? Adica cei ce nu sunt psihologi?
0
17-12-2018, ora 15:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Rebecca red

Da.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul