Anxietate Generalizata

31-05-2016
asdfkq
Nu este medic/terapeut
asdfkq
Salut, numele meu e Andrei, am 16 ani si am fost diagnosticat cu anxietate generalizata in urma cu vreo 4 ani.Am avut mai multe, , episoade, , in sensul ca o luna aveam o problema cu tremuratul, tremuram tot timpul, ba alta luna imi veneau ganduri de un anume fel si ma consumam extrem de mult, mereu e alta problema la mine si uneori as vrea sa nu mai gandesc deloc ca sa nu pot sa mai creez, tot ce descopar ca imi face placere, fac eu cum fac si devine inamicul meu numarul 1, il transform intr-unul negativ, si il rastalmacesc in mintea mea sa apara o problema cu el.Medicamente am luat o perioada pana ma simteam foarte bine si am oprit tratamentul, aveam rispen, zoloft si anxiar, cand le luam imi provocau o stare foarte puternica de somnolenta si poate putina liniste in capul meu.La psiholog am mers un timp destul de indelungat dar in ultimele saptamani am amanat sedintele ca poate ma simt mai bine, am gresit evident dar la sedinta de psihologie cu doamna respectiva discutam aceeasi chestia pe care o discutam la fiecare sedinta, si da a fost un progres acolo, am invatat sa ma controlez mai bine si sa nu mai am atacuri de panica asa dese, dar la unele lucruri mintea mea nu vrea sa reactioneze, eu imi spun cv si incerc sa controlez situatia si ea refuza sa ma asculte.Si acum am sa va zic ce ma dispera de cateva zile.Am o anumita impresie ca viata nu e reala, nu stiu cum sa zic, parca sunt drogat, aud cuvinte si vad lucruri pe care le-am mai vazut de 10000 de ori dar parca acum le vad si le aud pentru prima data, parca am pierdut toate cunostintele pe care le aveam si sunt ca o leguma, nu pot sa gandesc, nu pot sa revin la o gandire cooerenta, asta + un fel de paranoia, nu stiu in ce sa mai am incredere, orice informatie pe care o aud, mintea mea deja vreo s-o etichete ca o informatie gresita sau falsa, si daca ma uit la o emisiune la televizor, un alt exemplu, toate bune si frumoase *BAM!* daca emisiunea e regizata, daca oamenii de-acolo au mintit in legatura cu un anumit lucru(stiu ca suna banal cand o scriu aici, dar pentru mine chiar e ceva cu care imi bat capul, parca nu suport ideea de a asimila sau de a vedea ceva ce nu stiu ca e adevarat 100%).Cu toate astea scrise, ma simt mai bine, poate o sa mai fie cineva in situatia mea, multumesc pentru ca ati citit.O seara buna.
3 comentarii
0
31-05-2016, ora 23:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu o sa fie nimic bine pina nu reiei tratamentul recomandat de psihiatru. E vorba de o dereglare a unor hormoni numiti neurotransmitatori.
Schimba psihologul daca nu esti multumit.
Asa e. Anumite medicamente dau sedare dar cand te vei reechilibra ti se vor scadea dozele si vei fi ok.
Reia legatura cu psihiatrul.
0
31-05-2016, ora 23:56
Psiholog Camelia Stavarache
Psihologie, BUCURESTI
Psiholog Camelia Stavarache
Va recomand o evaluare clinica pentru a face un diagnostic diferential pentru a stabili daca simptomele dvs se incadreaza intr-o tulburare anxioasa de tip obsesiv sau intr-o alta categorie. Este important sa continuati un program de psihoterapie+ tratament psihiatric ( la indicatie). Mult succes!
0
09-06-2016, ora 09:11
Psihoterapie Timisoara
Identitate neconfirmată
Psihoterapie Timisoara
Daca spui ca "orice informatie pe care o aud, mintea mea deja vreo s-o etichete ca o informatie gresita sau falsa" atunci eu iti sugerez sa nu cauti un psihiatru si un psihoterapeut bun si sa nu mergi la sedinte. Nu are niciun rost. :)

E nevoie ca in prima faza sa te vada un psihiatru, sa te consulte si sa iti dea pastilele potrivite pentru a te mai linisti. Dupa aceea, iti recomand sa mergi in continuare la sedintele de psihoterapie. Pastilele te linistesc insa terapia te invata cu timpul sa faci cat poti ca sa nu recazi.

Nu te lasa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: