Anxietate - Nelamuriri | Forumul Medical ROmedic

Anxietate - Nelamuriri

10-06-2013
royale
Nu este medic/terapeut
royale
Inainte de toate as dori sa precizez ca de mic am avut momente de emotie intensa ca de exemplu la nunti cand mergeam cu ai mei (cand ii vedeam pe toti fericiti si ca se distrau eu plangeam) iar ultimul moment de genul acesta a fost acum un an (Mai 2012) cand am fost la un concert si mai era 15 minute pana sa intre pe scena formatia preferata cand dintr-o data am simtit nevoia sa ies de acolo pentru ca nu 'merit' sa ii vad, pur si simplu cu tot corpul am simtit nevoia sa plec si sa gasesc un parc unde sa plang (nu am folosit droguri niciodata, doar alcool). Cand sa intamplat bausem 2 beri deci nu cred ca are de a face cu asta din moment ce atunci cand beau alcool sunt un om destins/happy/sigur pe mine si dezinhibat de emotii. De atunci si pana in momentul de fata m-am informat de mai multe (am exclus boli fizice/carente de vitamine, ce-i drept nu am facut consult la tiroida) si pentru ca sunt student la psihologie, m-am informat foarte mult si am ajuns la concluzia ca am de a face cu anxietate + tulburare de panica (frica continua de a nu avea alt atac de panica). Dupa ce am inteles ce inseamana atacul de panica si unele metode de relaxare pot spune ca sunt mai stabil insa ceea ce ma enerveaza cel mai mult este aceasta stare de parca as trai din spatele unei ferestre/balon pentru ca 'vad' lumea altcumva (nu vorbim de psihoza) vreau sa spun ca desi stiu ca imi place sa ies afara/in lume/cu prietenii acum nu mai simt aceasi placere. De foarte multe ori simt o tensiune psihica ca o mica durere de cap constanta dar care nu ma afecteaza la fel ca si o durere normala de cap. Tin sa precizez ca dorm foarte mult (minim 10 ore) si daca as putea as alege sa dorm toata ziua si sa raman treaz noaptea (pentru ca asta e singurul mod in care ma simt mai 'normal'), cred ca dorm mult pentru ca e ca o modalitate de scapare si actioneaza ca un anxiolitic. Atacurile de panica am inceput sa le controlez si sa nu mai imi fie asa frica de ele, insa de starea asta din spatele unei fereste/balon nu pot iesi, singura modalitate de a mai scapa este acasa si sa asult muzica preferata. Mai tin sa precizez ca in urma testelor psihologice efectuate asupra mea am descoperit ca starea mea de anxietate se afla undeva la nivelul 6 din 10, sunt extrovertit, am tensiune energica mare si autocontrol bun.
3 comentarii
0
11-06-2013, ora 16:41
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,
toate bune si frumoase
felicitari pt CUM ai scris
si DA
- totul iti "vine" inca din copilarie;
- NU zici daca ai luat sau nu vreun tratament.;
- plansul te "aduce cu picioarele pe pamant" si-i bine;
- somnul te linisteste si asta o stii, DAR ce zici.e f rau: posibil sa stai fffff mult pe net noaptea si ti-ai facut din zi-noapte si invers.
aici ar trebui...sa-ti rezolvi problema acum, cand zici ca-ti poti tine totul sub control;
parereL
nefunctionarea corespunzatoare a glandei tiroide;
propunere:
- control endocrinologic;
- consum MARE de lichide...apa, ceai, sucuri.
- inotul daca-ti place;
- mers pe jos.si incearca seara DUPA ce se intuneca imediat...tocmai pt ca te deranjeaza "lumea".oameni multi..
ti-ai si pus "diagnosticul".
cele bune,
0
11-06-2013, ora 19:51
royale
Nu este medic/terapeut
royale
Buna. Da, imi cer scuze ca nu am mentionat unele lucruri importante cum ar fi: Tratamentul. Nu am luat nici un fel de tratament psihiatric ci doar o "cura" de Calciu + Vit.D si Magneziu+Complex Vit. B care nu m-au ajutat din moment ce manac sanatos. Nu vreau sa urmez tratament psihiatric pentru ca am facut Psihofarmacologie si acolo am vazut ca diferenta intre medicament si placebo este aproape la fel. Domnul Profesor Psihiatru ne-a atras atentia ca anxioliticele si antidepresivele ar trebui folosite doar in cazurile grave (grad inalt de suicid/paranoia si anxietate scapata de sub control) + ca medicamentele doar mascheaza simptomele si nu rezolva problema in situatia mea. Mai vreau sa mentionez ca am o viata sociala bogata, nu mi-e frica sa ies din casa (am avut momente cand mi-a fost teama sa merg prin locurile unde am avut un atac de panica, dar am stiut ca doar asa pot sa imi inving frica doar daca le infrunt) doar ca acea stare din spatele ferestrei/balonului ma face sa nu mai imi dau interesul. La inot am fost timp de 4 luni aproape in fiecare zi si nu a dat rezultat pe plan psihologic. Ce vreau eu sa inteleg si am reusit sa ma documentez este despre starea asta de care vorbeam !
0
11-06-2013, ora 23:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Poti sa faci terapie cognitiv comportamentala daca stii precis ca "diferenta intre medicament si placebo este aproape la fel".
Oricum, nu esti de medicamente.
Discuta cu unul dintre psihologii care scriu pe Forum la Sectiunea Tulburari psihice.

Magneziu te mai linisteste.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •