Anxietate sau efecte adverse (zoloft) ? | Forumul Medical ROmedic

Anxietate sau efecte adverse (zoloft) ?

12-09-2017
hopeimfine
Nu este medic/terapeut
hopeimfine
hopeimfine
Buna seara Romedic.

In urma cu 5 zile am facut imensa prostie sa iau (in scop recreational - da, stiu, sunt idiot) 125mg de Zoloft asta dupa ce am consumat in respectiva seara in jur de 3 beri (deci 1L) si whisky (300ml). Dupa 2 ore am mai baut o bere. A fost prima (si ultima!) data cand iau asa ceva. Eu sufar de anxietate si depresie de aprox 3 ani, dar tot timpul stiam sa controlez situatia. Ziua care a urmat am facut niste cercetari pe internet despre medicamentul asta, zoloft si m-am speriat foarte tare.
Zilele ce au urmat, inclusiv azi n-au fost prea bune. Nu reuseam sa adorm cand imi propuneam, transpir foarte mult in palma si pe talpa piciorului. Am diaree. Pot sa spun ca si anxietatea parca e scapata din control (nu eram asa inainte, puteam sa controlez anxietatea). As vrea sa stiu daca anxietatea imi joaca feste (pentru ca stiu ca anxietatea se poate manifesta in multe moduri) sau sunt withdrawals de la zoloft, sau side effects. Nu am mers pana acum la medic (nici nu stiu unde) dar nici nu as vrea... Regret ceea ce am facut in seara aia si doar imi doresc sa fiu bine.
Va multumesc.
3 comentarii
0
12-09-2017, ora 20:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca simptomele dureaza de mai mult de 7 zile, ar trebui sa te vada un psihiatru. Poate ca s-a ajuns aici si din cauza ca nu ai luat tratament dat de medic.
Simptomele par a fi de anxietate. Cocktailul din acea seara a fost doar un factor declansator.
Sanatate multa!
0
12-09-2017, ora 21:33
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna seara,
In ceea ce priveste amestecul de alcool cu medicamentul respectiv, cel mai bine ar fi sa mergeti la un consult la medic psihiatru, care va poate ajuta sa lamuriti starile prin care treceti de 5 zile si sa va indrume spre ce aveti de facut mai departe, pentru a le depasi.
Legat de depresie si anxietate, de care spuneti ca suferiti de 3 ani, aveti diagnostic de la psihiatru? Ati incercat sa faceti psihoterapie pentru a le trata? Ar fi bine sa faceti ceva in privinta aceasta, caci 3 ani inseamna o perioada lunga, de cand spuneti ca va confruntati cu aceste tulburari si sunt destul de chinuitoare.

Multa sanatate!
1
13-09-2017, ora 07:21
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Combinația de alcool și medicamente nu a făcut decât să accentueze stările respective. Apoi căutarea de pe internet ți-a stimulat în continuare teama. Orice prospect al unui medicament are trecute reacții adverse, pe care nu-i obligatoriu să le avem, procentul de cazuri la care se manifestă acele reacții adverse fiind foarte mic, dar o gândire distorsionată poate induce și exagera orice trăire.
Diagnosticul ți-a fost pus de medic? Ai avut o schemă de tratament recomandată de un medic? Și interacțiunea unor medicamente face rău.
Mergi la psihiatru și descrie stările tale și urmează întocmai sfaturile medicului, că nici-un medicament nu se ia după cum considerăm noi, că ne facem mai mult rău decât bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •