Anxietate sau probleme?

26-02-2021
MIRVR
Nu este medic/terapeut
MIRVR
Buna seara, zilele astea am observat ca probabil sufar de anxietate.
Am fost ieri la cardiologie a doua oara (in urma unei tahicardii sinusale) pentru a mi se spune daca pot face sport.
Doctorul mi-a dat voie sa fac sport. Chiar mi-a zis "Bravo, e bine" dupa ekg-ul făcut. Azi inima a început sa bata mai pronunțat (adica puternic dar fara puls ridicat, pulsul era 65-70, dar bataile se simțeau in corp) iar imediat dupa am avut dificultăți de respirație, simteam ca nu inhalez destul aer in piept, simțeam ca trebuie sa casc.
Parerea mea obiectiva e ca sufăr de anxietate, dar si a celor din jur. Pentru ca de când mi s-a zis ca sunt sanatos la inima cred ca am descoperit alte 2-3 dureri in diferite zone ale corpului ce ma ingrijorau (intepaturi in cap, dureri de ceafa, in piept). Parca creierul ar cauta sa se îngrijoreze.
Mi s-a zis ca trebuie sa slabesc pentru ca eram obez grad 3 si deja am început o cura de 2 luni si cred ca am slabit in jur de 9-10 kg iar acum sunt obez grad 2.
Am simțit nevoia sa dau aceste detalii, pentru ca poate pot conta. Am avut o perioada de 4 luni cu atacuri de panica, frica de moarte (infarct), eram cu gândul la sănătate si simțeam nevoia de reasigurare ca sunt bine. Am 19 ani.
Parerea dumneavoastră referitor la batai de inima puternice si de respirație îngreunată este ca sunt simptomele anxietății sau pot fi probleme? Menționez ca ieri mi s-a luat si capacitatea pulmonara la medic si nu a zis nimic, nici ca ar fi rau, nici ca ar fi bine. (M-a pus sa respir punandu-mi in spate un stetoscop).
Aștept cu mare drag sfaturile si parerile dumneavoastră
3 comentarii
0
26-02-2021, ora 19:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Faceti orientativ un test de anxietate pe net si mergeti la un psiholog clinician pentru diagnostic.
Par somatizari de Anxietate.
0
26-02-2021, ora 19:37
MIRVR
Nu este medic/terapeut
MIRVR
Buna seara, va mulțumesc pentru răspuns! Am făcut acum, mi-a ieșit scor 26/42 la anxietate.
0
26-02-2021, ora 20:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna seara. Incercati cateva sedinte la psiholog. Vedeti daca se pot face si cu trimitere.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul