Anxietate si stari de irealitate | Forumul Medical ROmedic

Anxietate si stari de irealitate

17-02-2017
Cristina1802
Nu este medic/terapeut
Cristina1802
Buna ziua!
Doresc sa ma prezint si sa va informez in legatura cu detaliile despre mine, astfel incat, poate ma va putea ajuta cineva.
Sunt Cristina, am 14 ani. Ideea este ca acum aproape un an (in mai 2016), am experientat prima mea stare de anxietate. Era seara, cam 23:30, si aveam o stare de neliniste. Ma simteam in nesiguranta. Ma gandeam ca e legat de faptul ca in ziua aceea facusem lectia la biologie despre sistemul respirator, nu stiu de ce consideram asta. Ma rog. Initial am crezut ca aceste stari vor dura cateva zile, dar uite ca am ajuns in februarie 2017 si nu au disparut.
Eu am o relatie nu tocmai stransa cu parintii, asa ca am decis sa nu le spun. Eu sunt constienta de ceea ce mi se intampla, cu toate ca la inceput credeam ca innebunesc si ca imi voi pierde controlul (cateodata inca mai am senzatia ca voi innebuni si ca ma voi face de ras). Nu le-am spus de anxietate, deoarece eu inca cred ca parintii mei ma vor considera o nebuna si nu ma vor crede.
Mai vreau sa mentionez faptul ca am crescut cu bunicii mei, care nu erau cei mai pasnici oameni; se certau zilnic si poate anxietatea este datorata lor.
Am citit undeva ca starile de irealitate si anxietate se pot manifesta si datorita problemelor cu ochii, eu purtand ochelari, dar nu ii port zilnic si nici in permanenta.
Nu am apelat la nici un psiholog sau psihiatru, pentru ca aveam nevoie de parinti si singura nu o puteam face. Nu am luat nici un medicament. Am asteptat ca totul sa treaca de la sine.
Astazi am avut o stare intensa de irealitate, la ora de engleza si nu stiam cum sa imi revin. A durat cam toata ora, dar am stiut cum sa ma controlez.
Va multumesc tuturor celor care ma vor ajuta sau care vor incerca sa ma ajute! Chiar am nevoie, avand in vedere ca urmeaza sa ma duc la liceu, unde sunt oameni noi, fețe noi, locuri noi si nu stiu daca ma voi putea controla, poate voi ajunge din nou la depresie. Inca o chestie, pe care am uitat sa o mentionez: am fost timp de cateva luni in depresie, dar nu stiu cauza. Ajunsesem la insomnii, nu dormeam nopti la rand; am reusit sa tratez aceste insomnii (beau ceai inainte sa ma pun in pat). Apoi a aparut anxietatea.
5 comentarii
1
17-02-2017, ora 21:49
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Încearcă și vorbește cu părinții tăi, pentru că e nevoie să mergi la un psiholog ca să-ți pună un diagnostic corect, în urma căruia să se poată face intervenție psihologică.
Știu că în perioada adolescenței sunt ceva probleme între părinți și copii în ceea ce privește independența, dar părintele vrea totdeauna binele copilului și-i acordă sprijin atunci când are nevoie.
E de preferat să rezolvi la vârsta asta problemele emoționale, ca mai târziu să nu se ajungă la forme severe și să fie nevoie de medicație și de psihoterapie de lungă durată.
0
17-02-2017, ora 21:50
Dr. Ungureanu Elena
Psihiatrie, Iasi
Dr. Ungureanu Elena
Buna, Cristina!Ar trebui sa le spui parintilor tai despre aceste stari ale tale sau oricarui adult in care ai incredere si crezi ca te-ar intelege.Deasemenea la scoala ar trebui sa aveti un psiholog caruia sa te poti adresa si sa-i spui prin ce treci.Ai nevoie de ajutorul unui psihiatru sau a unui psiholog, insa asa cum ai spus si tu ai nevoie de parintii tai pentru aceasta.Este important sa incepi cat mai repede terapia pentru ca starile acestea nu vor disparea de la sine si cu cat trece timpul devin mai intense asa cum ai observat si singura.Deci, curaj, i-ati inima in dinti si cauta ajutorul unui adult in care ai incredere(din familie, de la scoala).
0
17-02-2017, ora 23:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se numesc stari de derealizare si depersonalizare care trec greu, chiar si cu tratament.
Oricat de bine sau rau te-ai intelege cu parintii tai, ei sunt singurii care vor sta alaturi de tine la nevoie.
Psihoterapia nu e gratuita. Costa poate chiar 100 de lei pe sedinta. Ti-ar trebui sa te vada un medic psihiatru la care te duci cu trimitere de la medicul de familie si psihoterapie. Ia-ti carti de la raftul de psihologie daca nu iti permiti sa mergi la psiholog. Dar trebuie totusi sa te vada si un psihiatru daca starile persista si te deranjeaza de nu poti trece peste ele.
0
18-02-2017, ora 15:13
Veritas
Nu este medic/terapeut
Veritas
@Cristina ti-am lasat mesaj privat. Vreau sa stii ca eu am trecut fix prin ceea ce treci tu, inteleg perfect si tot ce pot sa spun este ca scapi de ele fara probleme.
1
20-02-2017, ora 11:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Buna

Eu le-as spune parintilor ce simt si punem pariu ca nu te vor considera nebuna.
La varsta adolescentei relatia cu parintii e jalnica (sunt mama de adolescent), insa copilul meu pentru mine reprezinta totul si as face orice numai sa nu il vad ca sufera.
Mergi si povesteste-le ca nu are rost sa te chinui asa. Exista tratament si/sau sedinte de psihoterapie care da rezultate foarte bune.

Ah si fereste-te de persoane binevoitoare ca vor sa vanda tot felul de produse care doar promit ca vindeca.

Numai bine

Prozac
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •