Anxietatea si benzodiazepinele

22-01-2021
Miama
Nu este medic/terapeut
Miama
Salut! Am mai postat la un moment dat ca sufar de o anxietate destul de severa care se lasa cu atacuri de panica dese.. Poate la 2 3 zile. Uneori si in fiecare seara. Mi am luat inima in dinti si dupa 2 ani de suportat aceste stari, pentru ca in ultima vreme s au accentuat, m am dus la psihiatru. Care mi a preacris urmatorul tratament. Bromazepam jumatate de pastila dimineata si la pranz primele doua zile, apoi cate o pastila 3 mg dimineata si la pranz. Serodeps jumatate de pastila la pranz, primele doua zile, apoi o pastila la pranz si stilnox seara o pastila, sau jumatate de pastila. Am apucat sa incep tratamentul si abia acum m am gandit sa ma documentez si am vazut povesti foarte urate despre aceste benzodiazepine. Ca dau dependenta, iar renuntarea la ele este crunta, poate chiar fi fatala. Este cineva pe aici care a facut tratament o perioada indelungata si acum a renuntat si e totul ok? Imi vine sa nu le mai iau deja. Imi este frica.. Am citit ca sunt si cancerigene pe langa ca dau dependenta. Va rog din suflet sa mi impartasiti experientele voastre.
14 comentarii
0
22-01-2021, ora 15:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Tratamentul dv. se bazeaza pe Serodeps = medicament care merge pe anxietate si depresie. Bromazepamul se da la nevoie, in prima luna, ca sa va adaptati mai usor cu Serodepsul.
0
22-01-2021, ora 16:35
Miama
Nu este medic/terapeut
Miama
Va multumesc mult pentru raspuns. Totusi serodeps da dependenta? De unde aveti cunoștință de aceste lucruri? Multumeac mult pentru raspuns!
0
22-01-2021, ora 19:54
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Serodeps nu da dependenta este antidepresiv ssri
0
22-01-2021, ora 20:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Serodeps nu da dependenta. Este antidepresiv.
Benzodiazepinele dau dependenta dar nu se iau pe termen lung. Bromazepamul e o benzodiazepina. Luati jumatate la nevoie, in prima luna, daca vi se pare ca aveti efecte secundare de la Serodeps. Dupa prima luna se vor retrage aceste efecte si ramaneti doar pe Serodeps. Daca nu aveti efecte secundare si va simtiti bine, nu e nevoie sa luati Bromazepam.
0
22-01-2021, ora 21:07
Miama
Nu este medic/terapeut
Miama
Totusi medicul mi l a dat sa l iau jumatate dimineata la pranz si seara si serodeps dimineata jumatate.. O perioada si vedem dupa aceea daca marim doza.. Imi este foarte frica de aceste benzodiazepine care dau dependenta. Doctorul a spus ca doza e mica si nu ar da dependenta mai ales ca o sa limitam tratamentul la cateva luni eventual.
0
23-01-2021, ora 00:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Exact. Tratamentul cu benzo se face doar in primele luni (in general prima luna), pentru a suporta mai usor efectele adverse si pana cand antidepresivul isi face efectul complet. Nu veti deveni dependenta dupa o luna sau doua de Bromazepam, stati linistita.
0
23-01-2021, ora 16:14
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Efectele negative sunt mult secundare celor pozitive. Unii medici recomanda ca la cumpararea medicamentelor din farmacie sa aruncati prospectul la cosul de gunoi. Astfel nu riscati sa va anxietati inutil si sa nu luati cum trebuie tratamentul, sa va prelungiti starea de boala. Mai ales ca psihiatrul inainte de a va prescrie un tratament tine cont de istoricul dvs. medical, ca de ex.: alergie la o substanta sau alte afectiuni. Prin urmare, aveti incredere si urmati tratamentul.

O zi buna!
0
25-01-2021, ora 08:44
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Neîncrederea într-un tratament nu vă ajută, pentru că așa cum v-a spus și colega mea, în loc să diminueze anxietatea, vă blochează posibilitățile de rezolvare.
Dacă doriți o rezolvare mai rapidă, combinați medicația cu psihoterapia și veți dobândi competențe în depășirea situațiilor dificile. Ajungând la o interpretare rațională, nu veți mai fi afectată și anxietatea se va diminua.
Neschimbând modul de gândire anxios, atunci e nevoie de medicație pe termen lung, medicul fiind nevoit să vă tot mărească dozele sau să vă schimbe tratamentul.
0
02-02-2021, ora 13:08
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Asa e Serodeps si alte antidepresive similare ce contin escitalopram (sau alte antidepresive moderne) nu dau dependenta

E important insa sa cunoasteti Miama diferentele intre efectele produse de antidepresive si cele ale consumului indelungat de benzodiazepine.

Dependența de bromazepam (care e o benzodiazepina) se poate dezvolta doar ca urmare a consumului repetat de bromazepam pe o perioada mai lunga de timp. Alte benzodiazepine comune sunt: alprazolamul (Xanax), diazepamul (Valium), lorazepamul (Anxiar), midazolamul

Cand cineva ia bromazepam o perioada mai lunga de timp, dezvolta adesea initial o toleranța fața de substanta. In cazul dezvoltarii tolerantei corpul necesita niveluri tot mai ridicate de bromazepam (sau alta benzodiazepina) pentru a avea aceleași efecte ca inainte. Persoana se obișnuieste cu acel nivel ridicat de bromazepam (benzodiazepina) si se bazeaza pe prezența bromazepamului pentru a funcționa normal – aceasta reprezinta dependenta.

Cand cineva cu dependenta de bromazepam (benzodiazepina) inceteaza sa mai ia medicamentul, corpul se manifesta printr-o serie de simptome de intrerupere, ce pot fi extrem de neplacute sau chiar periculoase. Aceste simptome poarta numele de simptome de sevraj.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
02-02-2021, ora 14:22
Miama
Nu este medic/terapeut
Miama
Va multumesc pentru raspuns. Am mai fost la un psihiatru pentru a doua parere si doza pe care o iau momentan e foarte mica. Cate jumatate de bromazepam de 1.5 adica 0.75 ar veni, dimineata la pranz si seara. Si nu va fi pe o perioada lunga, asta mi a spus medicul la care am fost. Momentan ma simt bine de la tratament, nu am mai facut atacuri de panica si nici panica continua nu am mai simtit. Mai am cateva stari pe care reusesc sa le ignor, cum ar fi o senzatie de presiune in cap si uneori dureri de cap, dar care nu imi creaza panica.
0
04-02-2021, ora 23:37
Miama
Nu este medic/terapeut
Miama
Ma poate ajuta cineva avizat in legatura cu aceste medicamente? Mi a venit menstruatia si se pare ca este cam abundenta. Nu am avut niciodata asa mult cantitativ. Au ca si efect advers sangerari? Serodepsul sau bromazepamul? Sa fie asta cauza?
0
22-03-2021, ora 07:59
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Din practica nu am.intalnit la pacienții mei hipermenoree data de medicstia sus mentionata.Ar fi util sa faceti un consult ginecologic.
0
22-03-2021, ora 09:38
Miama
Nu este medic/terapeut
Miama
Va multumesc pentru răspuns. Am nascut de cateva luni si am inteles de la medicul ginecolog ca asa sunt menstrele pana se regleaza.
0
22-03-2021, ora 17:36
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Păstrează legătura cu ginecologul și mergi la controale regulate până organismul își revine la normal după naștere.
Să-nțeleg că nu alăptezi? Pentru că dacă alăptai, câteva luni după naștere n-ar fi trebuit să-ți vină ciclul..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: