Aparat dentar copil

06-06-2022
gepotrans
Nu este medic/terapeut
gepotrans
Am un baiat de 13 ani care are nevoie de aparat dentar. Pana acun i-am pus 4 aparate din banii proprii ( 2 din silicon si 2 cu cheita ) care nu au dat rezultate.Doresc sa-i montez un aparat dentar fix. Mentionez ca are si Certificat de handicap grav deoarece sufera de diabet zaharat insulino dependent.
1 comentarii
0
19-03-2023, ora 05:41
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

în cazul unui copil cu diabet zaharat insulino dependent, este important să discutați cu medicul său endocrinolog pentru a stabili dacă există vreo contraindicație pentru a purta un aparat dentar fix și pentru a stabili un plan de tratament adecvat.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că alegeți un medic ortodont experimentat și competent, care poate gestiona cazurile de copii cu nevoi speciale, precum cei cu diabet zaharat. Înainte de a decide să instalați un aparat dentar fix, ortodontul va examina copilul pentru a determina dacă este potrivit pentru un astfel de tratament.

De obicei, pacienții cu diabet zaharat insulino dependenți trebuie să aibă grijă de igiena orală mai riguros și să aibă o dietă echilibrată și sănătoasă pentru a controla nivelul de zahăr din sânge. Este important deci să discutați cu medicul său și cu ortodontul despre aceste aspecte și să urmați îndrumările lor pentru a asigura succesul tratamentului ortodontic.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: aparatul dentar fix la copii

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copilul meu are nevoie de aparat dentar?
  •