Disjunctor maxilar - lipsa aparitiei strungareata!

02-06-2024
Andrei Mihai73
Nu este medic/terapeut
Andrei Mihai73
Buna ziua!

De aproape o luna, port un dijunctor de maxilar cu activare de 2 pe zi timp de 14 zile.

In ziua a 12 de activare, am suferit o infectie, gingia s-a inflamat iar bratul aparatului a taiat gingia si a patruns in ea.
Am fost la doctor, aparent aveam mancare in rana, de aceea si durea. Dupa curatare, desi aparatul inca se afla in gingie, nu mai am nicio durere.

Am ajuns la aproximativ 32 de activari, INSA, marea problema este ca nu apare strungareata. De ce cred ca este o problema? Peste tot pe internet se vorbeste de strungareata ca fiind semnul de eficienta al aparatului...

Oare lipsa aparitiei ei inseamna ca tratamentul nu are succes? Ar trebui sa discut cu doctorul? Pana la urma am platit pentru un rezultat prezentat care pana acum nu pare ca se va concretiza. Suma nu este una mica.
1 comentarii
0
07-06-2024, ora 15:02
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!

Este important să discutați cu ortodontul care supervizează tratamentul cu disjunctorul de maxilar despre orice preocupări sau întrebări pe care le aveți, inclusiv despre lipsa apariției strungăreței. Strungăreața, sau diastema, este un spațiu care poate apărea între dinții frontali superiori și este adesea considerată un semn că disjunctorul palatin își face efectul dorit în lărgirea maxilarului superior. Totuși, absența ei nu înseamnă neapărat că tratamentul nu funcționează.

Iată câteva aspecte de luat în considerare:

1. Variații Individuale: Răspunsul la tratamentul ortodontic poate varia semnificativ de la o persoană la alta. Unele persoane pot observa apariția strungăreței mai devreme în tratament, în timp ce la altele acest semn poate apărea mai târziu sau chiar deloc, în funcție de particularitățile anatomice și de modul în care maxilarul răspunde la tratament.

2. Evaluarea Progresului: Ortopantomografia (radiografia panoramică) sau alte radiografii pot fi folosite pentru a evalua schimbările structurale ale maxilarului și pentru a verifica dacă disjunctorul funcționează conform așteptărilor. Discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea efectuării unor astfel de evaluări.

3. Discuția cu Ortodontul: Este crucial să comunicați deschis cu ortodontul despre progresul tratamentului. Dacă aveți îngrijorări despre eficacitatea tratamentului sau despre orice aspecte neobișnuite, cum ar fi absența strungăreței, aduceți aceste puncte în discuție.

4. Confortul și Siguranța: Menționarea faptului că aparatul a fost în gingie și a cauzat o infecție este importantă. Asigurați-vă că orice disconfort sau complicație este adresat de îndată pentru a preveni problemele mai serioase.

5. Urmărire Riguroasă: Urmărirea regulată este esențială în orice tratament ortodontic. Asigurați-vă că respectați toate întâlnirile programate și urmați instrucțiunile ortodontului pentru a maximiza eficacitatea tratamentului.

În concluzie, discutați deschis cu ortodontul despre toate aceste preocupări. Este posibil să fie necesare ajustări ale planului de tratament sau doar mai mult timp pentru a observa rezultatele dorite. Comunicarea este cheia pentru a asigura că tratamentul este pe calea cea bună și că obțineți rezultatele pentru care ați plătit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sfaturi pentru purtătorii de aparate dentare ortodontice
  • Componentele unui aparat dentar și rolul acestora
  • Invisalign vs. Incognito
  • Contenția după purtare aparat dentar
  •