Retainer dupa aparat dentar.

13-01-2023
vmalex21
Nu este medic/terapeut
vmalex21
Buna Seara.In luna Decembrie am finalizat tratamentul ortodontic, sunt multumita de rezultate.Doamna doctor a aplicat in spatele dintilor de pe arcada inferioara o sarmulita subtire metalica iar la a doua vizita am inteles ca aceasta trebuie de fapt purtata pe intrega durata a vietii in cazul unui adult, doamna doctor avea la randul ei asa ceva.Este adevarat?Pot sa existe probleme precum alergii la acel metal sau interdictii la investigatii precum RMN?Va multumesc anticipat!
1 comentarii
0
19-03-2023, ora 05:29
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

da, este posibil ca acea sârmuliță să fie necesară să fie purtată pe tot parcursul vieții în cazul în care există o anumită problemă ortodontică care trebuie să fie menținută sub control. Această sârmuliță este necesară pentru a preveni reapariția problemelor dentare, cum ar fi deplasarea dinților sau reîntoarcerea la poziția inițială.

În ceea ce privește alergiile la metal, este posibil să apară, dar este foarte rar întâlnit acest fenomen. În general, metalele utilizate în ortodontie sunt foarte bine tolerate de majoritatea oamenilor, dar este important să discutați cu medicul dumneavoastră ortodont în cazul în care aveți vreo preocupare legată de acest subiect.

În ceea ce privește investigațiile precum RMN-ul, nu există nici o interdicție în purtarea acestei sârmulițe, dar este important să informați medicul dumneavoastră despre această situație și să întrebați dacă este necesar să luați anumite măsuri de precauție.

Este important să continuați să vizitați medicul ortodont la intervale regulate pentru a asigura că dintii dumneavoastra rămân sănătoși și poziționați corect.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Contenția după purtare aparat dentar
  •