Apetit foarte crescut, constipatie, gastrita

07-10-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Bună ziua, am 33 ani și 1, 6m și 55kg, mereu am avut în jur de 55kg.
Am slabit acum 4 luni, 3kg, mult pentru mine, din cauza ca mi-am 'reparat' dantura, apoi, de atunci cred.. am ajuns sa mănânc din ce inc e mai mult, bineînțeles, fără sa pun prea mult pe mine.
Reusind sa ma adaptez..greu..cu noua lucrare protetica, am început sa ajung la greutatea mea normala dar greu, m-au ajutat vitaminele.
Intr-adevar am gastrita cronica, diagnosticata la o endoscopie digestiva, și când am pofta de mancare, când nu am, alternează momentele dar când vad ca nu am pofta, iau o sg vitamina (complex de toate vitaminele) și îmi revin.

Constipatia o am de vreo 7luni de cand..cred ca am avut reflux des și în mod inconstient începusem sa dau la o parte alimentele lichide.
De obicei nu mancam carne, mancam rar, iar acum mănânc aproape zilnic. Mănânc mancare consistenta, plăcinte, șnițele, pui la cuptor, chiftele, hamburger, ciorbe (5 guri pe zi), salate de roșii (1 la saptamana), cu fructele nu ma omor, ma chinui sa mănânc de 3 ori pe săptămână un fruct.
Am un apetit exagerat și mi se pare ca a fost asa de cand am început sa mănânc bine după ce mi-am reparat dantura, pt ca nu avusesem dinti cu care sa mestec și am făcut foamea..apoi am mâncat și am mâncat tot mai mult, fără sa se pună pe mine.
Poate fi o problema psihica, sa fie depresie?
De asemenea mănânc foarte mulți carbohidrați, dulciuri..din magazin.
Am probleme familiale vechi și chinuitoare, ma simt neprecizata, inutila, pierduta în monotonie, rutina cu copilasul de 4 ani, nu lucrez de 4 ani, se poate sa fiu depresiva.dar sa mănânc atât de mult când sunt depresiva, se poate?
As mai avea o dependenta, pe lângă cea de dulce, care fluctuează mult, am perioad ecand mănânc puțin dulce, altele când mănânc de 3 ori pe zi dulce. Mai și fumez...nu mult dar..destul.

Cu toată rușinea va mai întreb ceva, se poate ca lipsa activității sexuale sa provoace dereglări hormonale care sa ducă la pofta d emancare exagerata?

Cat despre constipatie, vreau sa spun ca reușesc o săptămână sa am tranzitul ok, apoi iar sunt constipata și tot asa pățesc. Nu am mai avut niciodată probleme cu constipatia, de aceea nu I-am dat importanta prea mare pana acum, ziceam ca trece...dar dacă nu am grija, se agravează.
O sa merg la medic pt ca poate fi vorba și de un prolaps genital...
Mai nou am zgomote intestinale lungi și urate, ca de colon iritabil, zgomote ce le aveam înainte doar când mancam nesănătos gen fast-food.
Mi s-a mărit abdomenul, dureri nu am decât rar, când simt ca nu ies gazele, mai am de fapt durere de rect, sau de partea colonului sigmoid as zice eu..

Nu cred ca pot tine o cura de detoxifiere cu fructe de ex, sau cu legume pt ca o sa cad jos de foame. Nu știu de unde atâta foame..intr-adevar vitaminele mereu mi-au dat pofta de mancare dar nici chiar asa, sa mănânc non stop. Deci eu ciugulesc din ora în ora și fără aluaturi sau dulciuri simt ca nu pot sta in picioare.
Nu lucrez, doar cresc singura un copilas super energic, de 4 ani și ma consuma mult..
Multumesc pt orice.sfat!
2 comentarii
0
08-10-2022, ora 17:25
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Pofta buna !
Incercati sa faceti cat mai multa miscare zilnic.
0
09-10-2022, ora 02:32
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Mulțumesc pt răspuns. Ma ga.deam ca poate de aceea mănânc asa mult.. ca fac mișcare mai multă ca pana acum.
Sunt activa de fel si mai ales acum ca duc copilasul la gradinita, fac min 7..8000 pași zilnic și treaba d epe lângă casa dar nu, efort mare nu pot sa zic ca fac, de ex ridicări, munca de..sa transpir mult, zilnic, nu fac. Statul în picioare ma slăbește mult..scade glicemia bănuiesc.. și iar trebuie sa bag ceva dulce. Și tot asa..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • De ce îmi este foame tot timpul?
  • O proteină recent descoperită în intestin ar putea juca un rol cheie în constipație
  •