arginina-bebe-prospecte contradictorii

21-04-2007
motherofbebe
Nu este medic/terapeut
motherofbebe
Buna ziua,
am o mica nelamurire si as fi foarte bucuroasa daca cineva m-ar scoate din impas in acest scop. Copilului meu de un an si doua luni tocmai i-a fost prescrisa arginina(si peritol, ma rog). ca un parinte curios ce sunt ma uit pe net sa vad care e treaba cu arginina, gasesc peste tot numai lucruri bune despre ea, chiar si pe acest site, in prospectul ei scrie ca se administreaza la copii cu deficiente de crestere anorexie etc etc. buuuun. cand era gata sa imi inchei cautarile gasesc un alt prospect pe net care zice la un moment dat "Nu administrati arginina copiilor in crestere." si "Arginina este un aminoacid stric necesar pentru adulti deoarece dupa varsta de 30 de ani glanda pituitara inceteaza aproape incomplet sa il secrete. "--sursa http://www.util21.ro/sanatate/biblia-vitaminelor/biblia-vitaminelor-arginina.htm

iata ca aceasta mica informatie ma pune pe ganduri desi din cate am citit pana acum arginina pare extraordinara pt toata lumea. nu mai zic nimic si de peritol, ca am vazut deja un topic in acest sens--si in cazul lui am vazut prospecte contradictorii. Trebuie sa ne asteptam atunci ca atunci cand citim prospectul unui medicament sa avem aceeasi suspiciune ca in fata unei stiri aparute la tv, sa ne intrebam daca sursa este "reliable" sau nu? este ceva obisnuit ca prospecte pentru acelasi medicament sa indice chestii care se contrazic? Eu am gasit acum cazul specific al argininei, nu stiu, or mai fi si alte cazuri?! pentru mine insa lucrurile au devenit foarte tulburi, cel mai probabil ca voi respecta ceea ce a spus doctorul sa fac, dar cum ramane cu prospectele care se contrazic???
1 comentarii
0
21-04-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Prospectul unui medicament (instrucţiunile de utilazare) este un document unic emis de firma producătoare, reînnoit periodic şi aprobat de Agenţia Medicamentului. Deci, nu orice părere de pe Internet este prospect.
De contrazis, se contrazic ele şi teoriile medicale, ce să mai vorbim de "informaţiile" de pe Internet. De aceea este bine să urmaţi sfatul medicului în care aveţi încredere: dacă aveţi încredere în acesta, urmaţi-i sfatul fără să mai citiţi prospecte care doar vă tulbură, dacă nu aveţi încredere, atunci căutaţi altul în care să aveţi.
Adaugă un comentariu / răspuns