Asexualitate

14-07-2019
Sand1
Nu este medic/terapeut
Sand1
Vreau sa va cer o parere.

Sunt asexual pentru ca pana la varsta asta, de 22 de ani, nu am simtit nicio atractie sexuala fata de persoanele de gen feminin sau masculin.Ca sa va fac sa intelegeti situatia mea, ganditi-va la ceea ce simtiti fata de persoanele de acelasi sex ca si voi, asta daca sunteti heterosexuali.

Totusi, sunt intr-o relatie cu cineva si chiar tin la ea si pot sa spun ca o iubesc.Imi place compania ei si vreau sa imi impart viata cu ea.Am nevoie de afectiune si sa ma simt iubit chiar daca sunt cum sunt.

Nu m-a sarutat decat de cateva ori iar atunci n-am simtit decat un usor dezgust.Eu n-am initiat niciodata chestia asta, motiv pentru care nu ma crede prea indraznet, dar si ea e mai retrasa.

Acum, nu stiu daca voi avea probleme in relatie din cauza partii sexuale, pe termen lung.

Ea este foarte credincioasa si ma gandeam ca poate nu pune prea mult pret pe asa ceva.Ma gandeam in viitor, daca o sa ajungem sa ne casatorim si sa ne stabilim undeva, nu o sa mai dea inapoi dupa aceea.Va intreb pe voi pentru ca chiar nu stiu cum este cu aceasta dorinta.

La ea nu vreau sa renunt si o persoana ca mine cu care sa ma inteleg, cred ca se gaseste mai greu.
6 comentarii
1
14-07-2019, ora 10:44
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Poate ca ar fi mai corect sa discutati cu ea inainte de a va casatori, nu dupa, altfel suna ca un fel de pacaleala pe care vreti sa i-o serviti, sa o "prindeti" si apoi, asta este. Nu stim ce intentii de viitor are partenera despre viata ei sexuala. A fi retrasa nu inseamna acelasi lucru cu a nu-si dori sex.

Este greu de spus daca ceea ce descrieti este "asexualitate" sau pur si simplu lipsa unor informatii sau niste probleme de dezvoltare sexuala. Trebuie vazut contextul mai larg si dupa aceea se poate spune.
De destule ori raceala sau distantarea de sex/activitate sexuala poate fi de fapt o rezistenta, ce vine din teama sau necunoastere.
In alte cazuri poate fi un dezechilibru hormonal.
Daca doriti obtinerea unui raspuns despre aceasta situatie puteti merge la un medic sau psiholog sexolog pentru evaluare.
0
23-07-2019, ora 15:15
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E important sa evaluezi la un endocrinolog daca starea asta de ‘asexualitate’ are cumva vreo explicatie hormonala. Poate sa nu fie nimic in neregula hormonal insa uneori poate fi si ca urmare a unui deficit de hormoni, cum ar fi testosteronul. E important sa evaluezi asta.

Pe de alta parte, oare de ce ai simtit acel “usor dezgust” atunci cand te-a sarutat? La ce te-ai gandit?

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
0
25-03-2020, ora 18:45
Cristi199
Nu este medic/terapeut
Cristi199
Asexualitatea poate fi cauzata de o dereglare hormonala la nivelul glandelor sexuale sau de catre un deficit de neurohormoni.
Medicamente ca bupropion, buspirona cresc libidoul, dau pofta mare de sex.
0
30-04-2020, ora 19:48
cristina0321
Nu este medic/terapeut
cristina0321
Sexul este o placere de moment și "vine mancand" ca si masturbarea care creează dependenta cand consumăm pornografie. Trebuie să te autosatisfaci sau sa te stimulezi singur pentru asta.
0
03-05-2020, ora 18:21
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu e chiar atat de usor Cristina. Daca exista o deficienta hormonala cand nu e prezenta dorinta, degeaba se masturbeaza.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
02-09-2020, ora 05:48
Cristi1999
Nu este medic/terapeut
Cristi1999
Da, exista stimulente care cresc pofta sexuala, sunt metilfenidat, bupropion
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: