Astigmatism ?! [Help]

31-03-2012
CalinP
Nu este medic/terapeut
CalinP
Am fost la control la oftalmolog, m-a diagnosticat cu astigmatism.

Mi-a spus ca imi trebuie ochelari cu dioptrii de -0.50 iar la ochiul stang axul e de 160 grade, iar la cel drept de 45 grade.
Am comandat ochelarii cu acele dioptrii, vad ceva mai bine cu ei. Ochiul stang ma deranjeaza mai mult.
Literele mici le vad in ceata, doar daca sunt scris cu alb, in rest, afara sau in casa e ok, pot citi fara probleme.

Mi-a spus sa ii port doar la TV si la PC.

Uneori am senzatia ca vad mai bine, in alta zi vad putin mai prost, la litere ma refer. Iar dimineata cand rasuflu simt in urechea stanga parca e infundata cumva, ma si doare putin zona aia, tampla, zona urechii. Am fost si la neurolog, totul e ok, am facut RMN-ul.

Deci se va corecta astigmatismul asta ? Din cate stiu acele dioptrii de -0.50 sunt mici de tot.
Astept un reaspuns.. Uneori cand port ochelatrii ma si ustura putin ochiul cu probleme, cel stang, alteori parca e putin 'gras' 'lipit' asta dimineata, spre seara isi revine cumva...
5 comentarii
0
02-04-2012, ora 00:56
irina_v2009
Nu este medic/terapeut
irina_v2009
in urma cu vreo 6-7 ani am constatat ca nu mai vad foarte bine la distanta si la tv. am fost la control si mi s-a spus ca am astigmatism si ca tb sa port ochelari. dioptriile erau: -0.75 si -1. prima intrebare pe care i-am adresat-o dr a fost cata vreme tb sa port ochelarii pana mi se va corecta vederea :))) raspunsul a fost: "toata viata". si mai mult, tot timpul, nu doar la tv sau calculator, asta daca nu vreau ca dioptria sa creasca rapid. :). asa am intrat eu in "clubul ochelaristilor"

acum aman de azi pe maine programarea la un control, ma tem ca mi-au crescut dioptriile. (bine ochelarii nu i-am mai schimbat de 3 ani, deci e chiar bine).
am aflat ca exista niste lentile care nu se aburesc. ma tenteaza foarte mult sa le incerc si eu. stiu ca se numesc Optifog. mai cercetez putin terenul sa vad unde se gasesc.
le-a incercat cineva?
0
02-04-2012, ora 13:40
CalinP
Nu este medic/terapeut
CalinP
Cica se poate corecta prin operatia aia cu laser. Daca o sa imi creasca dioptriile de la -0.50 am sa o fac, deja innebunesc cand ma gandesc la ochelari.
0
02-04-2012, ora 15:34
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Pentru Calin P: Ce varsta ai? Ti s-a facut si cicloplegie?Eu as zice ca, daca sunt momente cand vezi mai prost fara ochelari, e bine sa porti ochelarii permanent. Un astigmatism de -0, 50 dioptrii cilindrice, din punctul meu de vedere pana la -1, 00 dioptrii cilindrice, nu beneficiaza de chirurgie refractiva; numai bine
0
02-04-2012, ora 17:03
CalinP
Nu este medic/terapeut
CalinP
20 de ani. Nu am ochelari rotunzi, ochelari normali mi-a facut. Sunt momente cand vad prost cu ochelari, momente cand vad bine fara ochelari, momente cand am senzatia in ochiul stang ca am un fel de senzatie de de deconcentrare, mai ales cand fac ochiul stand mare ca si cum m-as holba la ceva. Momente cand ma ustura ochiul stang. Toate astea numai la ochiul stang le simt.
Imi puteti spune mai pot scadea dioptriile ?

Iar chestia cu ochiul mi s-a intamplat asa brusc, acum o luna de zile. Dar simt si urechea stanga ca este infundata, mai ales cand respir, e urechea pe partea cu ochiul cu probleme. Am sa merg la un ORL sa imi faca o spalatura.
Precizez ca la varsta de 3 ani am fost operat de strabism. Am inteles ca astigmatismul poate aparea daca ai avut o interventie chirurgicala... eu am avut cum am precizat.
0
07-05-2012, ora 15:33
irina_v2009
Nu este medic/terapeut
irina_v2009
prin ochelari rotunzi sper ca nu intelegi lentile cilindrice :) de care si porti daca ai astigmatism.
ideea e ca daca inca nu ti-a trecut problema mergi la un medic, eventual altul decat cel la care ai fost data trecuta, daca vrei inca o opinie si vezi care e cauza disconfortului tau. pe medicidetop.ro gasesti specialisti din toata tara.

dupa cum spuneam data trecuta, mai studiez problema lentilelor antiaburire. intre timp am aflat ca sunt produse de essilor si ca tot la ei gasesti si altfel de lentile cum ar fi : cu filtru UV, unele care nu se zgarie prea usor, altele care sa se murdareasca cat mai greu, etc.
inca nu m-am hotarat ce vreau, momentan ma interesez cat de important e sa iti protejezi si ochii contra UV.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: