Astigmatism; miopie - dureri de cap

01-12-2010
JustOk
Nu este medic/terapeut
JustOk
Buna ziua, am o nelamurire in legatura cu astigmatismul pe care-l am la ochi.
Mi-am facut de curand ochelari pt ca doctorul la care am fost mi-a facut teste cu ceva aparat si zicea ca am un fel de astigmatism cu miopie, la un ochi -0.5 si la celelalt -0.75 ceva de genul asta.
Ii port, vad ok cu ei, dar ma dor ochii daca stau putin mai mult la calculator, am luat si mertilene puro pt recapatarea acuitatii. Mai degraba daca nu-i port nu ma doare asa repede capul. Am incercat niste exercitii dintr-o carte care promite recapatarea vederii cu ajutorul exercitiilor si sincer mi-a prins bine, parca e ceva mai clara vederea fara ochelari, dar nu e mare diferenta. Acum nu stiu ce sa zic, mi-e frica de faptul ca daca tot port mereu ochelari, dioptriile vor creste si va trebui sa-mi iau lentile tot mai tari, asa ca mai bine incerc sa ma lipsesc cat mai des de ochelari si nu sunt sigur daca procedez corect. Doctorul normal ca-mi va zice sa port mereu.
As dori sa stiu si sfatul vostru
1 comentarii
0
05-12-2010, ora 08:12
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Repeta consultul oftalmologic, eventual, mergi la un alt medic, neaparat sa faci cicloplegie si apoi refractie si daca spui ca te doare capul cand porti ochelarii acestia, nu-i mai purta;numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns