Astigmatism mixt

14-12-2009
litergame
Nu este medic/terapeut
litergame
Salut, sunt George si am 14 ani!
In urma cu 4 zile am fost diagnosticat cu Astigmatism mixt, ceea ce cred eu ca inseamna ca nu vad bine nici de aproape nici la distanta.Problema este ca eu vad foarte bine de aproape..fara probleme. Si mi s-a spus ca am si o deviatie de 4 sau 6 grade nu eram atent.
Acum nu stiu ce sa fac .. cred ca am si ambliopie deoarece am un ochi mai lenes dar oftalmologul nu mi-a zis nimic.. si pe langa asta mi-a ziis ca am -0.5 si +1.00 la ochiul stang(singurul cu probleme) puteti sa-mi dati un sfat?
2 comentarii
0
23-12-2009, ora 11:55
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Valoarea astigmatismului nu este mare; daca acuitatea vizuala cu corectie este 1, nu este vorba despre ambliopie( ochiul ambliop cu corectia adecvata nu vede 1); eventual, putem vorbi si despre prescrierea unei lentile de contact si urmarim evolutia astigmatismului in timp ; iti recomand control oftalmologic anual;daca astigmastimul progreseaza, ne vom gandi la o afectiune degenerativa a corneei si vom lua in discutie atitudine terapeutica adecvata; daca nu, la varsta de 18 ani, se poate face si corectie chirurgicala( interventie laser la nivelul corneei);numai bine
0
23-12-2009, ora 19:57
litergame
Nu este medic/terapeut
litergame
Eu nu sunt sigur ca am astigmatism mixt pentru ca vad bine de aproape cred mai degraba ca am astigmatism miopic pentru ca si mama are la fel si toti fratii ei inafara de o matusa. si acea operatie ma va ajuta sa vad perfect fara ochelari?sau lentile
Adaugă un comentariu / răspuns