astrocitom difuz

25-04-2009
ma.gia
Nu este medic/terapeut
ma.gia
Acesta este diagnosticul unei persoane foarte dragi mie. Am aflat foarte recent. Am consultat un singur medic care a spus ca trebuie operat cat mai repede, dar nu ne-a dat si alte amanunte. Daca mai cunoasteti cazuri, scrieti-mi, va rog. Orice informatie poate fi utila. Va multumesc.

"EXAMINARE IRM CEREBRAL CU SUBSTANTA DE CONTRAST IV
Secvente efectuate: sagital T1, T1 fat sat postcontrast iv, axial FLAIR, Tof, Difuzie, coeficient ADC, T1 fat sat postcontrast iv, coronal T1 postcontrast iv

Formatiune inlocuitoare de spatiu in hiperseminal FLAIR, hiposemnal T1, cu gadofilie redusa, neomogena, cu dimensiuni de aproximativ 7, 3/5, 5/5, 8 cm, dezvoltata parieto-occipital drept. Formatiunea descrisa se dezvolta in substanta alba si se extinde in cortexul adiacent. Prezinta important edem perilezional, ce determina stergerea reliefului cortical, efect de masa asupra ventriculului lateral drept, mezencefalului si angajare subfalciforma.

Fara semne de hipertensiune intracraniana.
Calibrul normal la nivelul arterelor poligonului Willis.
Spatii subarahnoidiene in hipesemnal FLAIR.

CONCLUZII:
Formatiune inlocuitoare de spatiu de mari dimensiuni parieto-occipital dreapta (probabil astrocitom difuz, cu grad scazut de diferentiere)"
1 comentarii
0
17-10-2009, ora 21:16
adrivali
Nu este medic/terapeut
adrivali
Si eu am acelasi diagnostic cu gradul 2 si am facut pana ieri radioterapie la Spitalul militar Bucuresti (25 sedinte) pentru a incerca sa scap de aceasta tumoare. Sunt niste medici foarte buni acolo.Sper sa fie bine. Daca doresti si alte relatii, trimite email -. Sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul