Tumora Glomus jugular?

18-03-2023
Mihaela GE
Nu este medic/terapeut
Mihaela GE
Imi poate interpreta cineva CT dr mai jos? Doar vreau sa stiu daca am sansa ca nu am vreo tumora. Am fost la doi medici, dar nu sunt convinsa de ce mi-au zis, plus ca indoielile au aparut dupa, cand am avut timp sa ma gandesc la ce mi-au zis.
CT STANCA TEMPORALA (MASTOIDA+ URECHE MEDIE+ URECHE INTERNA) BILATERAL NATIV SI CU SUBSTANTA DE CONTRAST INTRAVENOS: Reducerea pneumatizarii normale pe aria de proiectie a catorva celule mastoidiene de partea dreapta, la nivelul varfului piramidei osoasa temporale de aceasta parte, prin acumulare de densitati fluide si parafluide, hipodensa omogena. Membrana timpanica dreapta discret ingrosata. Ureche medie, lant osicular, canale semicirculare bilateral, CAI bilateral cu aspect CT normal. Celule mastoidiene de partea stanga normal pneumatizate, membrana timpanica stanga cu aspect CT normal. Se mentine formatiunea pseudonodulara, descrisa anterior, hipodensa spontan, neomogena, bine conturata, cu diametre axiale maxime de 17.7/12mm, iodofila, pe aria de proiectie a varfului piramidei osului temporal de partea dreapta- de urmarit.
La partea cu formatiunea pseudonodulara descrisa anterior se refera la RMN unde a iesit o zona de forma neregulata, o descriu in comentariu daca e nevoie. Ce inceamna formatiune pseudonodulara?
Am facut si o audiograma si impedanta si sunt ok conform a 2 medici ORL. Simptomele sunt acufene pulsatile in ambele urechi, le si simt in cap, cu pauze de 2 - 3 luni, apoi senzatia apare iar si persista 2-3 luni. Am facut anterior si RMN cu substanta de contrast si Angio RMN plus CT craniu, daca e nevoie scriu si rezultatele acelea. La consultul ORL mi s-a spus ca urechea arata bine in interior si timpanul de asemenea. Un medic a spus ca ar trebui sa tin sub observație si ca parerea lui e ca ar fi ceva anatomic ce am. Alt medic ORL a spus ca e glomus jugular pt. ca se vede ca o tumora pe CT si ca aceumularile fluide si tinitusuk sunt tot de la tumora(dar nu am tinitus doar in urechea dreapta, ceea ce pare ciudat, il simt mai mult pe dranga parca), dar totusi a ținut sa ceara parerea unui radiolog si sa revin. Cand am revenit a zis ca pare mai degraba ceva anatomic, o vena dilatata care ar da senzații de tinitus si ca nu e o problema medicala, dar sa repet investigatiile la un an. Ceea ce pare ciudat este ca a iesit formatiunea aceea pseudonodulara pe CT, iar doctorul a zis ca apare asa de la substanta de contrast. Oare asa sa fie? Ma sperie si faptul ca era 90% convins ca e glomus si dupa s-a razgandit. Iar acumularile fluide de la ce sunt? si timpanul putin îngroșat? Am vreo sansa sa nu am ceva grav, gen tumora si sa fie doar ceva "anatomic", adica sa nu fiu bolnava? Am obosit sa merg la doctori si sa ma bage in ceață, poate au dreptate, dar nu sunt convinsa. Inainte sa merg la ORL am fost la neurochirurgie, dar aveam doar RMN si CT craniu si de acolo am primit suspiciune de glomus sau de mastoidita, iar cei de la ORL nu au zis nimic de glomus jugular pana nu le-am zis eu ca mi s-a spus de la neurochirurgie (de aici si lipsa increderii). Pe CT craniu iesise doar opacifierea in zona mastoidei, iar neurochirurgul a spus ca mai poate fi un fel de cicatrizare dupa o infectie veche a urechii. Va rog sa ma ajutati cu un indiciu ca mai am sansa de a fi sanatoasa, nu cer un diagnostic.
Mulțumesc!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul