Atac de panica sau altceva?

16-03-2019
sadlife
Nu este medic/terapeut
sadlife
Astazi imediat dupa ce m-am trezit a inceput inima sa bata foarte repede. Aveam o durere de cap puternica in acelasi timp. Apoi am simtit ca devine rece creierul, s-a racit brusc tot corpul, am simtit ca lesin, am devenit foarte palida. M-am uitat in oglinda si m-am speriat. M-am stropit cu apa pe fata. Apoi mainile au amortit foarte tare, s-au inclestat si nu le mai puteam misca, apoi au amortit picioarele la fel, nu mai puteam sa merg. M-am asezat pentru ca nu puteam sa stau in picioare. Tremuram rau, foarte vizibil. In timp ce tremuram mi se zbatea un muschi la piciorul stang, se contracta singur. La final nu aveam aer si hiperventilam. Cand am avut senzatia de lesin ma simteam aproape lesinata. Mentionez ca nu beau apa suficienta si am o greutate mai mica decat e normal. Iau tratament pentru anxietate. Nu inteleg de ce am simtit ca s-a racit creierul si de ce a aparut durerea de cap puternica. E posibil sa am probleme neurologice din cauza medicatiei? Ceea ce am descris pare atac de panica sau altceva? Am mai avut aceste crize, nu e prima data cand mi s-a intamplat.
7 comentarii
0
16-03-2019, ora 22:56
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Ce tratament luați ?
0
16-03-2019, ora 23:33
sadlife
Nu este medic/terapeut
sadlife
Iau Cipralex (jumatate din 10 mg), Remeron ( tot jumatate din 30 mg) si Anxiar ( unul pe zi de 1 mg). Dozele sunt mai mici din cauza greutatii scazute. Am uitat sa mentionez ca tremur foarte mult si foarte des.
0
17-03-2019, ora 08:20
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Fiind dozele mici nu tremurați din cauza tratamentului, de cat timp faceți tratament ?Consult neurologic ați făcut ?
0
17-03-2019, ora 09:29
1Nume
Nu este medic/terapeut
1Nume
Ati facut analize pt calciu si magneziu?
0
17-03-2019, ora 11:39
sadlife
Nu este medic/terapeut
sadlife
Fac tratament de foarte multi ani. Cred ca 6 ani aproximativ. Analizele pentru calciu si magneziu au iesit bune. As vrea sa stiu daca ce am descris e atac de panica sau altceva. Control neurologic nu am facut.
0
17-03-2019, ora 14:07
1Nume
Nu este medic/terapeut
1Nume
E f posibil sa fie atac de panica. Eu am avut aseara 4 consecutiv in interval de 60 minute. La mine aproape intotdeauna pleaca din plex cu o senzatie de ghem sau ca de veste proasta dupa care se duce in picioare si maini si apare starea de lesin si senzatia de cadere in gol. Dupa cum vezi simptomele atacului si ale anxietatii sunt diverse. Citisem undeva ca anxietatea are cca 150 de simptome.
Posibil sa fie si de la glicemie scazuta tremuratul, amorteala si starea de lesin.
0
12-04-2019, ora 09:47
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E important Sadlife sa discuti cu un psihoterapeut despre obstacolele ce pot sta la baza acestor atacuri de panica. Tratamentul medicamentos e foarte important insa pentru a putea sa depasesti acele ganduri ce intretin tensiunea psihica e necesar sa-l combini si cu sesiunile de psihoterapie
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul