ATAC DE PANICA SAU NU ?

18-11-2011
Mar1ann
Nu este medic/terapeut
Mar1ann
Am 22 de ani si de cateva zile am urmatoarele simptome : raman fara aer, nu mai pot inghiti, simt ca am temperatura crescuta, frisoane, . Aceste simtome le-am avut primele 2 zile. Cam de 2 ori pe zi tinand aproximativ o ora jumate !.// am fost la urgente. Mi-a spus ca poate fi din cauza ca am baut cafea si coca-cola in acea zi, mai ales ca sunt si fumator de vreo 7 ani. Am facut apoi EKG mi-a iesit normal, la plamani niste raze a iesit normal, Am facut si analizele si au iesit Foarte Bune ! Am tot citit pe toate forumurile si am cam aceleasi simptome ca la atac de panica. Acum ma simt putin mai bine in sensul ca nu se mai agraveaza starea atat de rau incat sa am impresia ca mor. Acum 3 zile simteam ca am temperatura foarte ridicata dar eu de fapt aveam 36.9...din cauza asta ma gandesc ca as avea atac de panica. Acum simt ca nu mai am aer dar ma gandesc repede ca e doar in mintea mea senzatia dar tot nu pot sa ma calmez total. Imi vine mereu sa casc, tot timpu casc :))... si simt o stare de moleseala. NU stiu ce sa fac !
2 comentarii
0
19-11-2011, ora 08:21
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Este foarte posibil sa fie atac de panica. Mergeti la un consult de psihiatrie. Atacurile de panica se pot rezolva complet, fara sa mai apara ulterior.
0
10-01-2014, ora 16:03
Gentiananita
Identitate neconfirmată
Gentiananita
Buna ziua,

Simptomele descrise de dvs. pot fi ale unui atac de panica, mai ales ca nu s-a gasit o explicatie medicala pentru starea dvs.
Atacul de panica, care debuteaza, in general, in jurul varstei de 20 de ani, se caracterizează prin apariţia bruscă şi fără motiv a unei frici intense sau al unui disconfort, care este însoţit de o serie de simptome fiziologice:
"¢ Ritm cardiac accelerat sau palpitaţii;
"¢ Transpiraţie;
"¢ Tremurături sau frisoane;
"¢ Senzaţie de sufocare sau senzaţia lipsei de aer;
"¢ Senzaţia de nod în gât;
"¢ Apăsare, durere sau disconfort la nivelul toracelui;
"¢ Tulburări digestive sau de greaţă;
"¢ Ameţeală, senzaţie de dezechilibru, senzaţie de leşin sau de pierdere a echilibrului;
"¢ Senzaţie de derealizare sau detaşare de sine (depersonalizare);
"¢ Parestezii (senzaţii de amorţeală sau furnicături);
"¢ Frisoane sau valuri de căldură;
"¢ Teama de a-ţi pierde controlul şi de a înnebuni;
"¢ Teama că este în pericol şi de a-şi pierde viaţa. (DSM IV)
Atacurile de panică variază de la persoană la persoană în funcţie de frecvenţă şi intensitate, având o durată de la câteva minute pana la maxim 30 de minute. De obicei, atacurile de panică ating nivelul maxim de anxietate în primele 10 minute.

Cele mai multe persoane traiesc luni sau chiar ani cu tulburarea de panica (atacuri de panica repetate + anxietate anticipatorie - frica de a nu avea un alt atac de panica), deoarece, datorita simptomelor, se opresc cu investigatiile la nivelul medicului de familie, cardiologului, gastroenterologului, neurologului, etc.

Tulburarea de panica este o tulburare emotionala, care se exprima la toate nivelele, implicit fiziologic.
V-as recomanda sa apelati la un psiholog in vederea unei evaluari.
Pentru orice intrebare, scrieti-mi cu incredere.

Psiholog Gentiana Nita
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul