Atacuri de panica la operatie ORL!

07-04-2012
floris77
Nu este medic/terapeut
floris77
Buna ziua,
Sufar de ani de zile de atacuri de panica. Urmez tratament cu antidepresive si anxiolitice.

De curand ma confrunt cu o problema: trebuie sa ma oprerez dupa sarbatori de deviatie de sept, polipi nazali, sinuzita maxilara cronica.
Am inteles ca nu ai voie inainte de operatie cu o seara inainte sa consumi decat apa plata, pentru a nu influenta anestezia pentru operatie.
Dupa operatie nu se poate respira decat pe gura vreo 2 zile intrucat pe nas sunt niste mese si ti se usuca gura.

Anxioliticele usuca gura oricum ca efect secundar.

Pot folosi anxiolitice pentru atacuri de panica inainte de opratie, pe timpul internarii in spital si dupa operatie avand in vedere ca o sa am gura uscata si oricum trebuie sa se elimine substanta de la anestezie?
Sunt sigur ca o sa mor de frica cand ma internez pentru operatie sau mai ales cu o zi sau cateva ore inainte de operatie pana te duce la sala de operatie.

Multumesc mult!
5 comentarii
0
07-04-2012, ora 13:16
LUCIARARO
Nu este medic/terapeut
LUCIARARO
Buna Ziua,
Ar trebui sa intrebi anestezistul, daca poti lua anxioliticele sau nu.
Dar, nu ar trebui sa-ti fie frica. Comparativ cu ce ne confruntam noi, vreau sa spun cu atacurile de panica, operatia de deviatie de sept este floare la ureche.
Ce crezi tu ca ti se poate intampla de la o operatie de deviatie de sept?. Iti face anestezie, nici nu simti nimic...eu am facut operatie de deviatie de sept. Chiar nu trebuie sa te ingrijorezi. Nu mai acumula frica inutila.Eu am depresie de 7 ani. De atunci cred ca am facut vreo trei interventii. crede-ma ca nu mi-a fost frica. Nici nu aveam de ce. Nu au fost interventii cu dureri dupa. Nici tu nu o sa ai dureri dupa operatie, in timpul operatiei, care dureaza foarte putin, nu simti nimic. Atunci de ce sa faci atacuri de panica?.
Multa sanatate iti doresc
Lucia
0
07-04-2012, ora 18:51
armina
Nu este medic/terapeut
armina
Trebuie NEAPARAT sa-i spui dr. anestezist de tratamentul tau. Sotul a facut aceasta interventie in luna n oiembrie 2011 si nu s-a stiut de Plavix, un medicament antiplachetar care l-a luat ptr 6 luni si trebuie sa recunosc ca a avut noroc in final. Mentioneaza tratamentul si va sti ce are de facut. Ptr siguranta si ptr faptul ca este mai usor intreaba si medicul care a prescris tratamentul, cere-i sfatul ca sa poti trece si peste momentul recuperarii - pana dau mesele jos din nas. Cu anestezistul te intalnesti doar inainte de operatie.
Bafta.
0
08-04-2012, ora 19:26
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Pentru atacuri de panica sau trac de anticipatie exista si remedii homeopatice, consulta si un medic homeopat. Intr-o situatie ca a ta, s-ar putea asocia si remedii homeopatice, Argentum nitricum15CH - 5 granule de 3 ori pe zi, cu 3 zile inaintea interventiei si si in dimineata interventiei + Gelsemium 15 CH -5 granule de 3 ori pe zi cu 3 zile inainte de interventie si in dimineata interventiei; numai bine
0
09-04-2012, ora 12:09
floris77
Nu este medic/terapeut
floris77
Multumesc foarte mult pentru sfaturi!
O sa cumpar produsele homeopate.
0
02-05-2012, ora 10:44
floris77
Nu este medic/terapeut
floris77
m-a programat peste o luna la operatie. cica polipoza nazala nu e urgenta si nici deviatia.
nu mai pot respira aproape deloc si nici nu ma odihnesc noaptea de mult timp. am devenit irascibil.
le-am spus ca nici nu ma mai intereseaza deviatia ci doar polipii ca sa pot respira.
dar acum nu mai scot polipii cum faceau inainte, ca pe masea, ci te interneaza, analize si te face a doua sau a treia zi ca sa stai in tensiune psihica. inainte te duceai astazi si tot astazi erai gata cu extractia polipilor.

@LUCIARARO: Spui ca operatia de deviatie e foarte usoara. Eu am citit multe pe internet de la cei care au facut si mi-au spus ca procedurile post-traumatorii sunt traumatizate. Dupa operatie stai cu acele mese in nas si nu poti respira bine si poti sa faci atacuri de panica, dupa anestezie nu ai voie sa te misti si te doare capul ingrozitor, te doare si ti se umfla nasul si ochii si te dor pana si dintii.
Dupa care cand iti dau jos mesele din nas te curata cu dalta ca sa scoata toate crustele de sange cu ajutorul unor furtune si iese numai sange. Si dupa operatie tot poti avea probleme cu respiratia chiar in cazul fericit in care nu apar complicatii.
Noptile in care ai mesele pe nas nu te poti odihni deloc. Toti povestesc ca e foarte neplacut sau chiar traumatizant.
Poate mai bine nu ma uitam pe internet, dar am vrut sa stiu ce ma asteapta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul personalizat al depresiei, posibil datorită unui test de sânge
  • Rezistența la antidepresive ar putea avea legătură cu metabolismul
  • Un pas important în combaterea efectelor negative ale tratamentului antidepresiv
  • Antidepresivele pot slăbi rezistența oaselor prin încetinirea regenerării lor
  • Este permis alcoolul dacă iau antidepresive?
  • Cum acționează antidepresivele?
  • Antidepresivele pot fi luate în sarcină?
  • Cum recunoști atacul de panică?
  • Antidepresivele sunt compatibile cu alăptarea?
  •