atrofie optica

06-01-2011
barsangabi
Nu este medic/terapeut
barsangabi
buna seara.Am un copil care sufera de hidrocefalie, printre care are si atrofie optica bilaterala, intrebarea mea este exista un tratament sau o clinica care opereaza asa ceva in tara sau in lume.Dupa cite stiu eu nu se poate poera ptr., ca este o problema a muschilor si anervului optic, dae cine stie.va multumesc.
2 comentarii
0
07-01-2011, ora 09:50
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Cred ca atrofia optica este consecinta hidrocefaliei. In primul rand trebuie gasita o soluitie neurochirurgicala pentru hidrocefalie, pentru a scadea tensiunea intracraniana. Este vorba despre o atrofie optica totala( cecitate ???, copilul este orb)sau partiala( exista o perceptie a luminii sau mai mult???) ? Daca este o atrofie partiala, atunci este important sa mentinem presiunea intracraniana scazuta, pentru a nu progresa procesul de atrofie( tratament neurochirurgical). Ati auzit despre tratamentele experimentale cu celule stem?Ati putea intra intr-un program de cercetare al unei universitati este interesata de tratamentul cu celule stem.
0
08-01-2011, ora 17:35
barsangabi
Nu este medic/terapeut
barsangabi
multumesc ptr., raspuns.copilul este operat, nu stim daca este complet orb, sau partial stim ca are atrofie optica bilaterala, si nu stim daca are o perceptie a luminii.am auzit de tratamente cu celule stem, nu stim de un program de acest fel.copilul nu merge nu vede sta in fund numai rezemat, maninca numai pasat, ce mai o intreaga corvoada, si are numai 8 ani.ma interesa tehnic daca se fac acest gen de operatii.va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.