Autism

08-03-2022
Georgiana 90
Nu este medic/terapeut
Georgiana 90
Buna ziua!
Am o fetita de 2 an si 3 luni care este suspecta de autism. De mica am avut impresia ca e ceva in neregula cu ea dar nu am stiut cum sa explic. Acum o luna am fost pentru prima data la psihiatru infantil dupa care am fost la neurlog, logoped si tot ce am auzit. Toti spun ca ar avea semne de autism: nu raspunde cand o chem, nu zice cum o cheama, nu are contact vizual 100%, flutura mainile cand se bucura, merge uneori pe varfuri.In schimb se bucura cand ne vede intelege orice comanda, rade, a inceput sa arate cu degetul repeta cuvinte dupa noi si orice activitate facem. De o luna am renuntat la orice device, in casa numai functioneaza nici un tv doar audio mai ascultam muzica. Dupa nenumarate drumuri la dr. am auzit de analiza "Testul genetic WES - secventierea intregului exom"se face la spitalul Obreja din Bucuresti probele merg in Finlanda si dupa 3 luni primim rezultatul, dupa rezultat vom sti exact daca copilul are autism ce grad de severitate are boala si daca e recuperabil si daca e dobandit genetic. Intrebarea mea este a auzit cineva, a facut analiza respectiva? Chiar nu stiu ce sa mai fac majoritatea medicilor spun ca nu pot da diagnostic pana la 3 ani.
1 comentarii
0
09-03-2022, ora 00:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua. Intrati pe grupul de Facebook Autism Romania si intrebati acolo. Aici nu prea intra parinti de copii cu autism.
Sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: