Autism sau copil normal la varsta lui

18-05-2020
Rap
Nu este medic/terapeut
Rap
Buna ziua sunt mama unui baietel de 1 an si aproape 4 luni ma ingrijoreaza unele lucruri la el in legatura cu autismul am citit multe povesti pana sa ajung sa scriu aici de accea as vrea sa scriu cateva aspecte bune si cateva rele care ma ingrijoreaza pe mine:
Aspecte bune:
-stie sa arate cu degetul daca mergem afara imi arata singur o gramada de lucruri in casa la fel daca is doreste ceva imi arata daca nu ii dau incepe sa planga
-stie sa se uite daca il intreb unde e tata unde e bunicu, bunica, pisica, apa, mingea, masina
-intelege cand il chem sa mergem afara ma ia de mana si ma trage sa mergem spre usa de la iesire
-zice mama, tata da, nu, caca dar doar cand vrea in rest vorbeste pe limba lui toata ziua
-ma imita cand fac ca calulu cand strig catelul si pissica
-are contact vizual mai slab atunci cand mananca in rest se uite la oameni i place sasejoace cu ei daca il striga se intoarce imediat doar ca atunci cand sunt doar eu cu el acasa nu prea vrea sa raspunda cand il strig
-se joaca cu jucariile doar ca are momente cand mai invarte rotile de la masinute pentru cateva minute
-daca ii spun ca nu are voie la ceva se se uita la mine si face si el cu degetul cum fac eu ca nu are voie
-stie parti ale corpului cum ar fi burta, picioarele, puta, parul
-face pa dar doar atunci cand vrea
-ceea ce ma ingrijoreaza este ca lam lasat la desene de pe la 8, 9 luni 2, 3 ore pe zii pana acum o luna jumate cand leam oprit de tot pentruca nu mai vorbea nimic si nici nu se intorcea oricene il striga nu stia sa arate cu degetul si multe altele care acuma le face
si inca ceva este ca parca uita unele lucruri sau nu mai vrea sa le arata sau sa le faca de exemplu cateodata imi arata animalele la cerere in carte si imi aduce mingea sau masina si alteori nu vrea deloc nici macar sa se uite unde ii arat alteori ii arata doar odata si merge acolo
De specificat ca ziua stau doar eucu el si doar seara vine tatal si bunuci deoarece stam in strainatate si nu lam dus la cresa nu prea a avut copii
5 comentarii
0
20-05-2020, ora 11:47
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Biatelul Dvs. nu are autism, insa, bine ati sesizat ca, lipsa de interactiune cu el si apelarea la surogate, care sa ii tina companie, ii cauzeaza o scadere a interesului ptr. ambianta si familie, deci un regres. Micutul trebuie sa fie atras in discutii, jocuri simple, activitati ale familiei ptr. o buna dezvoltare a sistemului sau cognitiv. Succes si sanatate !
0
20-05-2020, ora 13:10
Rap
Nu este medic/terapeut
Rap
Multumesc frumos ar mai fi de precizat si ca isi flutura manutele cand este bucuros sau cand alearga dar un timp foarte scurt, face pa cateodata din senin
0
20-05-2020, ora 18:12
Rap
Nu este medic/terapeut
Rap
Si ii place mult sa se joace cu capacele de la oale sa le auda cum fac galegie cand le arunca pe jos
0
21-05-2020, ora 14:11
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Din cele descrise de dumneavoastra copilul nu suferă de autism. La această vârstă el se află în plină dezvoltare fizică și psihică, iar interacțiunea umană este foarte importanta pentru o dezvoltare corespunzătoare. Vorbiti cat mai mult cu copilul, realizați jocuri cat mai variate la care să participe toți membrii familiei.
0
22-05-2020, ora 21:56
Rap
Nu este medic/terapeut
Rap
Va multumesc frumos pentru raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: